"BU VAHŞETİ KİM YAPTI BİLMEK İSTİYORUZ"

Kahyalar beldesi, Burhan mahallesinde kesici bir aletle karnı kesilen sokak köpeğine 11 dikiş atıldı. Köpeğin bu hale nasıl geldiğini bilmeyen mahalle halkı isyanda.

İddiaya göre  Gazipaşa ilçesi Burhan mahallesinde ikamet eden Süleyman Korkmaz isimli vatandaş sahipsiz sokak köpeğini karnı kesilmiş ve derisi sarkmış halde buldu.

Mahalle sakini  Süleyman Korkmaz  Çocuklarının yaralı halde bulduğu köpeğe sahip çıkarak tedavi ettirdi. Tır şöförü Korkmaz bunu yapanların vicdansız olduğunu belirterek, "çocuklar bulmuş karnından bir şey sarktığını görmüşler önce bağırsakları sanmışlar. Ben bahçede çalışıyordum. Geldim baktım kesikten dolayı derisi sarkıyor.Sağ olsun veteriner arkadaşlar geldiler. Kopan deriyi diktiler. inşallah iyi edeceğiz. Metal bir cisimle kesilmiş. Ama bilinçli ama bilinçsiz kesilmiş. Muhtemelen birisi köpeğe fırlatılmak sureti ile tahra, orak gibi kesici bir aletle kesildiğini düşünüyorum. Yazık bu bir sokak hayvanı bize hiçbir zararı yok mahallemize bekçilik bile yapar. Hatta sabaha kadar evimizin önünde yatar. Ne istediler bilmiyorum garipten.ağzı var lisanı yok. Biz iyileştirip bakabilirsek kendimiz bakacağız. Bakamazsak bir hayvan barınağına falan teslim edeceğiz.? diye konuştu.


Köpeği bulan Süleyman Korkmaz`kızın kızı Ümmü Sevi Korkmaz ise kasıtlı olarak işkence yapıldığını söyleyerek, ?Yolda baygın halde bulduk. Yarası baya derindi. Kesilmiş diye düşündük. Sonra veteriner çağırdık. İlgilendiler, baktılar. 11 tane dikiş atıldı karnına. Bizim gözetimimiz altında şu anda biz tedavisi yapıyoruz. Kimin yaptığını bilmiyoruz bir kamera kaydı yok.Bu vahşeti kimin yaptığını bilmek istiyoruz. Biz bulduğumuzda çok kötü durumdaydı.? diye yakındı. 

 Veteriner Hekim Hakan Saylar köpeğin karnının çift başlı sert bir cisimle kesindiğini belirterek,  "Kaza da olabilir yada birisi tarafından vurulmuş da olabilir. Biz yarayı temizledik dikişini yaptık. Muhtemelen bir gün yaralı vaziyette durmuş. Şu anda durumu iyi görünüyor. Muhtemelen sert ve ucu sivri bir cisimle kesilmiş." dedi.



Anahtar Kelimeler: