YOLUNU ŞAŞIRAN CARETTA ASFALTA ÇIKTI

YOLUNU ŞAŞIRAN CARETTA ASFALTA ÇIKTI

Akdeniz`in 17 Caretta Caretta yuvalama alanından bir tanesi olan Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde yumurtadan çıkan ancak ışıklar nedeniyle deniz yerine asfalta çıkan 2 Caretta yavrusunu işletmeci Gökhan Recepoğlu, eliyle denize bıraktı.

Caretta Caretta`ların Akdeniz`de yumurta bıraktığı 17 noktadan biri olan Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde, yumurtadan çıkan iki Caretta yavrusu yolunu şaşırınca deniz yerine asfalta yöneldi. Sahil kenarında işletmesi bulunan işletmeci Gökhan Recepoğlu, yol kenarında otururken iki Caretta yavrusunu asfaltta gezinirken buldu. Yavruları ezilmekten kurtaran Recepoğlu, aldığı yavruları sahile getirdi.

Işık yansımaları nedeniyle yollarını şaşırdıkları tahmin edilen yavru Caretta`ları Akdeniz`in serin sularına bırakan Recepoğlu, bu anı cep telefonuyla ölümsüzleştirdi. Dalgaların önüne bıraktığı Caretta`lar yine yolunu bulamadı. Bir yavru denize doğru ilerlerken, bir yavru ısrarla dalgaların arasından çıkarak kenara gelmeye çalıştı. Recepoğlu, gitmemekte ısrar eden yavru Caretta`yı eliyle suya bıraktı.

Recepoğlu`nun görüntü çektiği esnada Caretta`ların yanına gelen bir çocuk kendilerinin de yolda yavru Caretta`lar bulduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: