YAYLADA TAŞ ÜSTÜNDE SİNYAL AVI

YAYLADA TAŞ ÜSTÜNDE SİNYAL AVI

Antalya?nın Gazipaşa ilçesi Günnercik Yaylasına yaz aylarında göç eden yaklaşık 170 hane, telefon şebekesi çekmediği için zor anlar yaşıyor. Yaylaya göç eden tüm vatandaşlar, şebekenin çektiği tek nokta olan dağın eteğinde adeta sinyal avlıyor.

Antalya?nın Gazipaşa ilçesinde Beyrebucak ve Korubaşı mahallesi halklarının göç ettiği Günnercik Yaylasında telefon şebekesi çekmiyor. Yapılan onca müracaata rağmen yaz aylarında 170 hanenin göç ettiği yaylaya bir baz istasyonu kurduramayan yayla sakinleri, dağın eteğinde bir taşın başında zaman zaman sinyalin geldiğini keşfetmiş. Bölgeye işaret koymak için taşın üzerine ?İki kertik? yazan yayla sakinleri, telefon görüşmesi yapmak isteyenleri bu bölgeye yönlendiriyor.

Yaylaya göç eden özellikle bayanlar bu taşın başında sevdikleriyle hasret gidermek için adeta sinyal avına çıkıyor. Sinyali yakalayan kişi kendisini şanslı hissediyor.

Yayla müdavimlerinden olan Hatice Dolu, yaylada telefonun önemli bir sorun olduğunu belirterek, ?Yaylamızda elektrik, telefon yok. Bunlar olsa çocuklarımız da bizim yanımıza gelir ancak elektrik, telefon ve internet olmayınca çocuklarımızı yaylaya gelmiyor. Burada yaklaşık 2 ay kalıyoruz. Telefonun burada çektiğini öğrendik. Kaldığımız yere de uzak. Herkes gelemiyor. Sevdiklerimizle görüşmek için buraya geliyoruz. Buraya telefonluk diyoruz. Yaylamıza elektrik, telefon ve internet istiyoruz? dedi.

Dağın eteklerindeki ?İki kertik? noktasında sinyal yakalamaya çalışan Münevver Gülcan ise ?Sevdiklerimizle görüşmek için buraya geliyoruz. Burayı ezberledik. Esinti olduğunda çoğu zaman çekmiyor. Taşın üzerine iki kertik yazmışlar. Ben de bu sene geldim, yeni öğrendim? diye konuştu.

Arkadaşlarına eşlik ederek telefonluk noktasına gelen Nazlı Uysal da bu noktada telefonun iki tık çektiğini belirtmek için taşın üzerine ?İki kertik? yazdıklarını belirterek, ?Ben daha acemiyim, bu sene geldim? dedi.

Röportaj esnasında sinyali yakalayan Münevver Gülcan, kızına televizyona çıkacağını söyledi. Gülcan daha sonra kızıyla hasret giderdi.



Anahtar Kelimeler: