Türkiye`ye kaçak yollardan girmeye çalışan mültecilerin teknesi su alınca yakalandı

Türkiye`ye kaçak yollardan girmeye çalışan mültecilerin teknesi su alınca yakalandı

Türkiye`ye kaçak yollardan girmeye çalışan 100`ü aşkın mülteciyi taşıyan tekne su alınca Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde Poyraz Limanına sığındı. Mülteciler batmak üzere olan tekneden çıkarak ayrılarak çevredeki muz bahçelerine saklandı.

Türkiye`ye deniz yoluyla kaçak yollardan girmeye çalışan, çoğunluğu Suriyeli 100`ü aşkın mülteciyi taşıyan tekne, aşırı yükten kaynaklı olarak su almaya başlayınca Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Poyraz Limanı olarak bilinen koya sığındı. Teknede bulunan mülteciler, batmak üzere olan tekneden inerek çevrede bulunan muz bahçelerine saklandı.

Mahalle halkının durumu fark ederek polise haber vermesi üzerine olay yeni gelen emniyet güçleri, çevredeki muz bahçelerinde saklanan mültecileri bir noktaya topladı. Çok sayıda çocuğun da bulunduğu mültecilerin oldukça bitkin oldukları gözlendi.

Olay yerine çağrılan otobüslere alınan mülteciler, sağlık kontrollerinin yapılması ve ifadelerinin alınması için Gazi Spor Salonuna götürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Koru mahalle muhtarı Volkan Özalp, "Yüzü aşkın mülteci, küçük bir tekne ile Suriye`den ülkemize kaçak yolla girmeye çalışmış. Öğrendiğimiz kadarıyla teknenin su alması sonucu tekne mahallemizde bulunan bu koya sığınmış. Mahalle halkının polise haber vermesi üzerine mülteciler toplanarak spor salonuna götürüldü. Oradan sınır dışı edilecekler" dedi.

Gerekli işlemler yapıldıktan sonra Suriye uyruklu vatandaşlar mülteci kamplarına, farklı uyruklu olanların ise sınır dışı edileceği öğrenildi. Emniyet güçleri bölgede saklanan mültecileri ve "Sinan" adlı teknenin yüzerek kaçmaya çalışan kaptanını arama çalışmalarını sürdürüyor.



Anahtar Kelimeler: