DİLER PROJELERİYLE İDDİALI GELİYOR

DİLER PROJELERİYLE İDDİALI GELİYOR

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Esen Diler, düzenlediği basın toplantısında hazırladığı projeler hakkında bilgi verdi. Diler, “Gazipaşa’nın sorunlarına çözüm olacağız” dedi.

21 Kasım’da AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Esen Diler, çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 

Belediye başkanı olduğu takdirde Gazipaşa’nın sorunlarına çözüm olacaklarını da ifade eden Aday Adayı Diler, Gazipaşa Belediye Başkanlığına aday adayı olmak düşüncesinin 4 yıl öncesine kadar dayandığını ifade etti. Diler, “Uzun yıllar görevlerim sebebiyle Antalya’da yaşasam da Gazipaşa ile olan bağımı hiç kopartmadım. Dolayısıyla ilçedeki gelişmeleri ve ilçenin temel sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunları çözmek ve Gazipaşa’ya değer katacak projeleri hayata geçirmek için de 4 yıl önce aday adayı olma düşüncesi oluştu. Dolaysıyla bu düşüncemi destekleyecek araştırma ve incelemeler yaparak ‘Gazipaşa için neler yapılabilir?’ aşamasında ayakları yere basan projeler hazırladık. Projelerimizin kaynağını oluşturmak noktasında Antalya’daki ve Ankara’daki hem teknokrat hem de bürokrat arkadaşlarımızdan çok fazla destek aldık” dedi.

“İLÇENİN EN BÜYÜK SORUNU İMAR VE 18 UYGULAMASI” 

Gazipaşa’da tespit ettiği sorunları ve çözüm önerilerini anlatan Diler, ilçenin sorunlarının en başında imar planı ve 18 uygulaması olduğunu belirtti. Aday Adayı Esen Diler “Gazipaşa’da adil, sağlıklı, kent yaşamına uygun ve en önemlisi uygulanabilir imar planı uygulamalarına ve 18 uygulamalarına ihtiyaç olduğunu fark ediyoruz. Bu özellikleri taşımayan 18 uygulamaları ve imar planları bir şekilde mülk sahipleri tarafından yargıya götürülüyor. Süreç uzuyor bu sefer Gazipaşa’nın önü tıkandıkça tıkanıyor. Dolayısıyla bunun biran önce çözülmesi lazım” diye konuştu.

 “İLÇEYİ KÖHNE GÖRÜNTÜDEN KURTARACAĞIZ”

Gazipaşa’da otopark sorunun bir diğer önemli sorun olduğunu dile getiren Diler, araba yığıntılarının ilçenin görüntüsüne zarar verdiğini ifade etti. Diler, “Gazipaşa’da acil çözüme kavuşturulması gereken bir başka sorun da otopark sorunu. Otopark sorunu ilçede ciddi bir görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu sorunu da çözüme kavuşturacağız. Yine ilçe halkının sağlığını ilgilendiren bir başka sorun da kanalizasyon ve arıtma sorunu. Su borularının hızlı bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bu konudaki hedefimiz de çevre, doğa ve iklim dostu bir şehir inşa etmek ve engelli, genç, yaşlı dostu, çocuk, kadın, hayvan dostu şehir olarak ilçeyi öne çıkarabilmek. Benim için en göze çarpan sorunlardan bir taneside tarım ve turizmin ayrıştırılması. İlçede turizm ve tarım birbirinin düşmanıymış gibi algı yaratılıyor. Bu algıyı yıkılması gerekiyor çünkü verimli tarım alanlarımız var ama turizme elverişli çok yerimizde var. Her ikisi de bu şehre gelmeli bu alanda da çalışmalarımızı yürüttük. Yine projelerimizde hazırlarken gençlerimizi de es geçmedik. Gençlerimiz için hazırladığımız sosyal faaliyetler var. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında, yurt içinde kardeş belediyeler başta olmak üzere; belli kriterler koyarak her kesimden gençleri farklı kültürlerle tanıştırmak adına değişim programları koyabiliriz. Bunun içine özellikle sanayideki gençlerimizi sokmak istiyorum. Daha açıklamadığım ancak ilerleyen süreçte dile getireceğim çok güzel projelerimiz var” sözlerini kullandı.

“GAZİPAŞA’YA KADIN ELİ DEĞMELİ” 

Kadın aday adayı olmanın avantajlarını yaşadığını söyleyen Diler, çevresinden olumlu geri dönüşümler aldığını belirtti. Diler, “Kadın aday adayı olmam ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Aksine ‘Gazipaşa’ya bir kadın elinin değmeli’ gibi güzel sözlerle desteklendim. Kadınların daha mükemmeliyetçi ve titiz olduğuna inanıyorum. Başkan olduğum takdirde halkın desteğini boşa çıkarmayacak, Gazipaşa’da mevcut sorunları çözüme kavuşturacağım. Son olarak aday adayı olan arkadaşlarıma başarılar diler, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ederim” dedi. 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DİLER PROJELERİYLE İDDİALI GELİYOR