DOĞAN ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

DOĞAN ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Göçük’te dolu ve kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören çiftçileri yalnız bırakmadı.

Göçük Mahallesi’nde önceki gün meydana gelen dolu ve kar yağışı nedeniyle 7 tane seranın zarar gördüğünü söyleyen Başkan Doğan, TARSİM sigortasının öneminden bahsetti. Çiftçilere TARSİM sigortası yaptırmaları çağrısında bulunan Doğan, “Yönetim kurulundan arkadaşlarla birlikte zarar gören alana gittik. Yaklaşık 6-7 seranın zarar gördüğünü tespit ettik. Anlık gelen bir kar ve dolu yağışının, eğimi az olan seraların üzerinde birikim yaptığı, ağırlıktan dolayı da çöktüğüyle ilgili tespitlerde bulunduk. Orada şunu gördük, bir tane serası tahrip olan çiftçimizin serasının TARSİM’den sigortalı olduğunu ve zarar tespitiyle ilgili görevlileri beklediğini öğrendik. Bu bizi mutlu etti. Sorduğumuzda 6-7 kişinin serasını TARSİM sigortası yaptırmadığını, dolayısıyla zararın büyük olduğunu ve sırf cebinden karşılamak zorunda kaldığını gördük. Aslında buradan önerim şu; sigortalı değilse ne İlçe Tarım’ın ne de bizim herhangi bir şey yapma şansımız kalmıyor. Tarım sigortası ciddi bir destek ve ciddi bir olay. Bana göre bütün tarımla uğraşan açık ya da kapalı şartları neyse, çalışmalarını sigortalaması gerekiyor. Zaten TARSİM’in büyük bir oranını da teşvik amaçlı devlet karşılıyor. Bence devletin bu imkanından yararlanıp, bu tip doğal afetlerde çiftçimizin kendisini güvencede hissetmesi için zamanında sigortasını yaptırıp, TARSİM ile ilgili çalışmasını sonuçlandırması gerekir. Bir kez daha sigortanın önemine vurgu yapmak istiyorum.

Baktığımızda teknik bilirkişi değiliz ama oradaki yapım hatalarını da görüyorsunuz. Eğimine dikkat edilmemiş, dikilerin yeri, şekli, çapı, büyüklüğü filan. Baktığımızda nasıl olsa kapatalım da bir an önce sonuçlandıralım dememek lazım. Devletin ortaya koyduğu normlar çerçevesinde metrekareye ne kadar demir gider, ne kadar çimento, bağlantı gider onlara da dikkat etmek gerekir. Ben çiftçilerimizi yerlerinde inceledim. Sabahtan beri oradaydık. Biz elimizden gelen her türlü destekle hem ilçe tarımı hem diğer birimleri harekete geçirerek yasal çerçevede her ne varsa çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI