DOĞAN: CIZ BIZ ETMESİNLER, HİZMET ETSİNLER!

DOĞAN: CIZ BIZ ETMESİNLER, HİZMET ETSİNLER!

Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Güven’in kendisini hedef alan sözleri hakkında Gazipaşa Haber’e konuştu.

GAZİPAŞA Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Güven’in söylemlerine yanıt veren Gazipaşa AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Değerli başkanın Üslubunu şık bulmuyorum. Siyasi ömürleri partilere vatandaş biçer, halk biçer, seçmen biçer. Yoksa bizim bilemediğimiz onların bildiği bir şey mi var? Önümüzdeki 6 ay içerisinde benim bildiğim kadarıyla bir seçim yok. Hangi bilgiye dayanarak bunu söylüyor? Kendisini açıklamaya davet ediyorum. 18 yıldır AK Parti’yi vatandaş memnun ki iktidara getiriyor, vatandaşın gönlünü teveccühünü kazandık ki iktidara getiriyor, 18 yıldır vatandaşın AK Parti’ye biçtiği rol iktidar rolü. Fakat bunlar 18 yıldır yapılan seçimlerde muhalefet  rolünde olduklarını unutuyor. Şimdi hangi bilgiye dayanarak 6 ay ömür biçiyor tabi bu inandırıcı değil, ciddiye alınacak bir cümle değil.

“BU ÜLKENİN EKONOMİ VE SİYASETİNİ İYİ BİLİRİM”

Sayın Güven, ekonomiden bahsetmiş, ‘ekonomi bitik, işte onun için 6 ay ömür biçiyoruz’ gibi şeyler söylenmiş.  Ben ekonomiyi şöyle değerlendiriyorum:

55 yaşındayım yaklaşık, gençlik ve çocukluk çağını çıkarırsak 40 senedir bu ülkenin ekonomi ve siyasetini iyi bilirim. Biz geçmişte bir yazar kasa fırlatılmasıyla, bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla iktidarların değiştiğini hükümetlerin yıkıldığını biliyoruz. Bankaların battığını ve milletin paralarının bankalar aracılığıyla hortumlandığını biliyoruz. 17 yıldır batan bir banka var mı? Size soruyorum. Peki 17 yıldır Türkiye borcunu ödeyememiş, şunun için İMF’ye muhtaç olmuş lafını duyduk mu? İMF’nin borcunu bitiren bu hükümet değil mi? Denizaltıyı yapan bu hükümet değil mi? İHA ve SİHA’larımızı yapan bu hükümet değil mi? Yerli ve milli otomobili çıkartan, çıkartmayı planlayan bu hükümet değil mi? Dünyanın en büyük hava alanını inşa eden bu hükümet değil mi? En uzun tünelleri en büyük barajları inşa eden bu hükümet değil mi? Yani hamdolsun İMF’nin borcunu bitirdik. İMF’ye kredi veriyoruz. O, bu hükümet değil mi?

“SİYASETİ OKUYAMADIĞINIZ AÇIKTA”

Soruyorum değerli başkana sizin siyaseti okuyamadığınız açıkta halkı okumaya çalışın. İnsanları, insanların vicdanını okuyun. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan ve onunla siyaset yapanlarda halkın, insanların vicdanını okuduğu için, gerçekleri okuduğu için gelenek, görenek, din ve töresiyle entegre oldukları için 18 yıldır iktidardayız. Hamdolsun AK Parti 2023’te de, 2053’te de, 2071’de de iktidarda olacak. Çünkü millet bize iktidar, onlara muhalefet rolü biçmiş. Ha! Bunda büyük konuşmuyoruz, halkın verdiği karar saygılıyız.

“YAPTIKLARI NE VAR?”

Gazipaşa'da yerelde vatandaş böyle bir tercih kullandı, CHP belediyesini görmek istedi. Açıklamasında bir cümlesi var Sayın Başkan'ın, ‘2024’e hazırlık yapıyor. Ali Doğan boşuna hayal kurup durmasın. Böyle bir şey mümkün değil' diyor. Bu siyasi bir cümle değil, nefsi bir cümle. Nasıl ki geçtiğimiz seçimde ilçe halkı CHP’yi deneyeyim dedi ve onları getirdi, halkın tercihine saygımız var. 2024’te de vatandaş elbette birini daha deneyecek. Biz talibiz elbette, almaya kararlıyız hizmetlerimizle yaptığımız çalışmalarla bir önceki belediyemizle, Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Gazipaşa Belediyemizde yaptığımız çalışmalarla, ülke çapında yaptığımız çalışmaları ortaya koyduğumuzda en layık partinin AK Parti ve ekibinin olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan da 2024’te talibiz ama ‘böyle bir şey mümkün değil’ diyor. Neye dayanarak böyle bir şey diyor onu da anlayamadım. İşte bir yıl geçti. Yaptıkları ne var? Kaç metre sıcak asfalt dökmüşler? Ne kadar parke döşemişler? Ne kadar yol açmışlar? Hangi tesisi açmayı başarmışlar? Ha bütün bunları derken de eleştirerek söylemiyorum. Evet eleştiri hakkım. Siyasi parti başkanı olarak ben eleştireceğim ama ben diyorum ki ‘gelin bu eksiklerinizi beraber tedarik edelim, gelin millete sunamadığınız bu hizmetlerde biz size yardımcı olalım. Gazipaşa’nın kaynaklarının yetmediğini biz biliyoruz. Siz iddia etseniz de biz biliyoruz ama ben diyorum ki, gelin bu eksiklerinizi beraber tedarik edelim. Biz size destek olalım. Ben bunu AK Parti İlçe başkanı olarak size diyorum.

“BERABER YAPALIM DİYE BEN YALVARIYORUM”

El pençe divan olarak görmüş bunu Değerli Başkan. Bunu nasıl öyle anladığını da bilemiyorum. Gelin beraber yapalım, gelin eksiğinizi tamamlayalım, gelin birlikte taş koyalım demek neresi el pençe demek. Neresi ‘gelin bize yalvarın’ demek. Hadi beraber yapalım diye ben yalvarıyorum. Tabiri caizse ben söylüyorum sebep ne biliyor musunuz? Her türlü siyasi ve şahsi kibrimi ayaklar altına alıp Gazipaşalı için bir taş koyulacaksa taş taşımaya da hazırım, hizmete de hazırım, Ankara’yı su yoluna çevirmeye de hazırım. Bu nasıl oluyor da el pençe divan durumu şeklinde anlaşılıyor, bunu anlamış değilim. Gazipaşa siyasi kimliğine değer katan değerli başkanımızın ağzından böyle ham bir cümlenin çıkmış olmasını yadırgadım, daha olgun daha mesnetli, daha dirayetli, daha siyasi olarak ve bir çok açıdan doğru cümleler duymak istiyorum. AK Parti demek,  tevazu, samimiyet ve gayret demek. Onun için AK Partililerin hiç biri ne halka, nede başka birine el pençe ruhaniyeti içinde değildir. Biz böyle bir şey beklemeyiz. Kaldı ki biz vatandaşın hizmetkârıyız. O açıdan bu söylemleri doğru bulmuyorum.

‘240 km asfalt döktüler ama bir kuruş ödememişler’ diyor. ‘Şimdi burada asfaltın bedelini biz ödüyoruz’ diyor. Şimdi bu ihale yapıldı, asfalt döküldü ve dökülüyor. Doğrudur. Bu dönemden kalan asfalttan yada ihaleden kalan bir kısım borcumuz vardır ama ve lakin biz 2014’te belediyeyi devir aldığımızda 110 Milyon TL borç vardı fakat daha sonra borcun 60 Milyon TL gibi bir kısmını büyükşehire devrettik. 45-46 Milyon TL civarında bir borçla devralmıştık biz Gazipaşa Belediyesi’ni.

“CIZ BIZ ETMESİNLER, HİZMET ETSİNLER!”

Ama biz ‘O borcuda biz devraldık, o hizmetleri de biz yapmış sayılırız’ yada ‘biz bu borcu ödüyoruz o zaman onlar mı yaptı bu hizmeti biz mi?’ diye cız bızlanmadık. Şimdi onlardan isteğim şu, cız bız etmesinler, hizmet etsinler hizmet etmeyeceklerse AK Parti belediyeciliği gelir ve hizmet eder bu kadar basit.

O açıdan doğrudur devlet kurumların da devamlılık esastır 2024’te Allah nasip ederse bıraktıkları borçları biz alıp yolumuza devam edeceğiz. O zamanda 2024’ün 30 Mart’ında biz borçluyuz hizmet edemiyoruz demeyeceğiz. Borçlarda bizim, hizmette bizim, millette bizim diyeceğiz Allah’ın izniyle.

“ÖLÇELİM Mİ?”

‘240 km asfalt nerede bulamadık’ demişler. Kilometresi sağlam bir araç bulalım, sayın başkanla binelim ölçelim bir gün caddeleri, sokakları, yolları, büyükşehirin, küçükşehirin döktüğü asfaltları arabaya binip ölçelim mi?

Bu fenerdeki alana Orman Bakanlığı'ndan tahsis edilmiş ama havuza ruhsat verilmemiş gibi bir ifade var. Konuyla ilgili bir bilginiz var mı?

Ruhsatı belediyeler verir biliyorsunuz. Bir eksik varsa belediye kendilerinde tamamlasınlar" İfadelerimde bulundu.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN: ETMESİNLER HİZMET ETSİNLER!