DOĞAN’DAN “HIZ LİMİTİ” TEPKİSİ

DOĞAN’DAN “HIZ LİMİTİ” TEPKİSİ

Gazipaşa AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan yeni hız limitlerine tepki gösterirken, faturanın kendilerine kesilmesine ise karşı çıktı.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 8 Ağustos’ta gerçekleştirilen kurulda, D-400 Karayolu Demre-Gazipaşa arası yani Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre ilçeleri D-350 ve D-650 karayolu üzerinde bulunan Döşemealtı İlçesi ve D-685 karayolu üzerinde bulunan Aksu ilçesi Meskun Mahal geçişlerinde ve Antalya Kent Merkezi’nde bulunan bazı cadde ve bulvarlarda hız sınırı Otomobil ve Panelvan için 70 KM/S, Kamyonet, Minibüs ve Otobüs için 50 KM/S olarak belirlenmişti.

“VATANDAŞIMIZIN BASİRETİ VE FERASETİ YÜKSEKTİR”

Hız limitlerinin tabelalarda yerini alması ile birlikte vatandaşlar yeni hız limitlerine yoğun tepki gösterdiler. Vatandaşın tepkisini görerek konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “UKOME’nin uygulaması olan bu durum üzerinden bile birileri faturayı partimize kesmeye çok hevesli gözüküyor. İlgili kararlar veya siyasi sorumluluk sahipleri ortada iken negatif bir algı oluşturarak birilerini suçlamak kolaycılıktır diye düşünüyorum. Vatandaşımızın basireti ve feraseti yüksektir. Gerçeği görecek ve en makul değerlendirmeyi yapacaktır” dedi.

“İTİRAZ EDENLER DÜZELTTİ”

Gazipaşa için belirlenen hız limitinin düşük olduğuna katıldığını belirten Başkan Doğan, komisyonun belirlediği limitlere bazı ilçelerin itiraz ettiğini ve gerekli düzenlemenin yapıldığını hatırlattı. Hız limitlerinin belirlenmesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu ve Gazipaşa Belediyesi’nin oluşturulan komisyonun bir üyesi olduğuna dikkat çeken Doğan, “Alanya’da hız limitleri bizimle aynı orandaydı. Ancak sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan itiraz haklı bulundu ve hız limiti arttırıldı. Burada söz sahibi kurumlar Belediyeler ve mesleki sivil toplum kuruluşlarıdır. Burada yaşanan mağduruyetten teşkilatımızı sorumlu tutmak doğru değil. Şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da ilçemiz yararına yapılacak her türlü çalışmada gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN’ LİMİTİ” TEPKİSİ