DOĞAN'DAN SONDAJ MÜJDESİ

DOĞAN

Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile yapığı görüşmelerin neticesini aldı.

İLÇE genelinde uygulanan sondaj yasağından dolayı, üreticinin özellikle yaz aylarında zor duruma düşmesi nedeniyle Başkan Doğan düğmeye basmış ve yasağın kaldırılması için harekete geçmişti. DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile sık sık konuyla ilgili bir araya gelen Doğan, yasağın kaldırılması ile birlikte müjdeyi, Gazipaşa Haber aracılığıyla Gazipaşalı vatandaşlara duyurdu. Başkan Doğan, "Gazipaşa'mızın hemen hemen her yerinde ciddi bir tarımsal sulama suyu problemimiz var. Fakat iktidarımızın gayretleri ile bu sorunu çözmek istiyoruz. Tabiki daha acil su ihtiyacı olan bölgeler var. Mesela Zeytinada mahallesi gibi. Buradaki muz üreticilerimizin çok ciddi maliyetlerle su temin etmesi, istihdam oluşturması ve tropikal bir meyve olan muz üretiminin Gazipaşa ekonomisine katkısını da göz önünde bulundurduğumuzda Zeytinada, Güney, Göçük ve İnal mahallesi gibi mahallelerimizin sulanması önem arz ediyor.
"DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR"
O açıdan oralarla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Oralarda aciliyet olduğu için daha sık gündeme geliyor fakat aslında sulama suyu problemi Gazipaşa'nın genel problemi. Fakat DSİ Bölge Müdürümüz Hayrullah Bey başta olmak üzere bütün yetkililere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Öncelikli olarak biliyorsunuz Gazipaşa Ovası Sulama Projesi çerçevesinde barajımız hizmete girmek üzere. Allah izin verirse 47 bin hektarın sulanması söz konusu. Biliyorsunuz Macar'dan öbür tarafa geçecek su hattı ile de Zeytinada ve Güney'in bir kısmının da sulanması, muzluklarında bir kısmının sulanması söz konusu ama biz bunu yeterli görmüyoruz. O su hattı cazibe ile akacak bir hat ve yaklaşık deniz seviyesinden 300-400 metrelere kadar sulanması gereken arazinin yaklaşık 150 metrenin altındaki bölümleri sulanabilecek. 150 metre rakımın üzerindeki diğer alanların da çok ciddi bir potansiyeli var. Muz üretimi ve tropikal meyve üretimi söz konusu bu bölgelerin sulanması için nasıl bir proje üretebiliriz sevdasındayız. Bu konu ile ilgili İnal barajı, İnal öletleri ve Göçük göletleri devrede. Geçen teknik bilir kişilerle de gittik yerinde inceleme yaptık. Muhtarlarımızla beraber Göçük göletlerinin ölçümü yapıldı. Orayla ilgili olayın takibindeyiz. İnal göleti ile ilgili süreçleri takip ediyoruz zaten büyükşehir kapsamında İnal göletlerinin projelendirmesi yapılmış ve önümüzdeki 4 yıllık 5 yıllık sürede bitirilmesi planlanıyor ama büyükşehir elimizden cıkınca tabiki şu anda bizim açımızdan proje takip edilemez hale geldi. İnşallah nevcut büyükşehir belediye başkanı kaldığı yerden devam eder ve ordaki köylülerimizin susuzluk problemini çözer. Devlette devamlılık esastır. Eğer konu ile ilgili bize düşen bişey olursa biz her zaman hem büyükşehir belediyesinde hemde yerel belediyede vatandaşlarımızın lehine yapılacak her türlü faliyette hiçbir siyasi ayrım yapmadan siyasi saplantıya düşmeden, siyasi ayrumcılık yapmadan Gazipşaya hizmet etmeye hazırız. 
SONDAJ YASAĞI KALKTI
İnşallah bu gün vereceğimiz müjde Gazipaşa halkını sevindirecek, çiftçilerimizi sevindirecek, herkesi sevindirecek. Çünkü 6 aydır hummalı bir takiple en azından barajların ve göletlerin yapımı uzun süreceği için biz tedbir olarak bazı adımlar attık. Gazipaşa'nın biliyorsunuz hemen hemen %98'e yakın bölümü sondaja kapalıydı. Biz bunun çiftçimizi rahatsız ettiğini, sıkıntıya soktuğunu en azından kendi imkanlarıyla su havzası uygun olan yerlerde çiftçilerimiz kendi imkanları ile sondajı açıp su problemini aşabileceklerine dair kanaat oluşunca gittik bölge müdürümüzle görüştük. Valimizle görüştük, bu konuda Sayın Valimiz, Sayın Bölge Müdürümüz bize son derece sıcak yaklaştılar. Konunun ehemmiyetini, ciddiyetini anlattık, yeraltı rezerv çalışmalarının yapıldığını ve en kısa zaman da bu konu ile ilgili vatandaşımızın lehine tutum sergileyeceklerini açıkladılar. Çalışmalarımız netice aldı ve Resmi Gazete'de yılbaşı itibari ile Gazipaşa'nın hemen hemen %90-95lik bölümünü sondaja açtık. Bu konuda da artık bundan sonra hem devlet eli ile yapılabilecek sondaj çalışmalarına, hem de vatandaşların özel teşebbüsleri ile yapılacak sondaj çalışmalarından vatandaşlarımız artık yasal engele ve sıkıntıya takılmadan problemlerini çözecekler. Bu konuda olduğumuz gibi her konuda vatandaşın yanındayız. 'Gazipaşalı kazanırsa biz kazanırız, biz kazanırsak Gazipaşa kazanır' mantığından hareketle Gazipaşalılar bizi güçlendirdiği taktirde kendi lehlerine olacaktır, yaparsa Ak Parti yapar diyoruz. Her zaman olduğu gibi neyi yaptık barajı yaptık, neyi yaptık tünelleri yaptık, fen lisemizi, adliye sarayımızı, 240 km asfaltımızı döktük, neyi yaptık 460 bin metrekare parkemizi döşedik, neyi yaptık hastanemizi yaptık, dersliklerimizi yaptık, emniyet binamız bitmek üzere. Parolamız tevazu, samimiyet ve gayret.” dedi.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN' SONDAJ MÜJDESİ