DSİ’NİN SU BORUSU PATLADI

DSİ’NİN SU BORUSU PATLADI

Çobanlar Mahallesi Kızıllar mevkinde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait ana isale hattında patlak meydana geldi. Yaşanan patlak ile birlikte 1 ev ve 3 bahçe sular altında kaldı.

Gökçeler Barajı’ndan alınacak su ile yapılacak tarımsal sulama için ilçenin farklı noktalarında risale hattı döşeme işlemleri devam ediyor. Bir yandan isale hattı çalışması devam ederken, diğer yandan da çalışmaların tamamlandığı noktalara su salınımı yapılıyor. Çobanlar Mahallesi Kızılar mevkiinde tamamlanan isale hattı çalışması sonrası, bölgeye barajdan su verildi. Ancak, dün saat 15.30 sıralarında ana isale hattı büyük bir gürültüyle patladı. Patlama olan noktada devasa bir çukur oluşurken, akan sular yolun kenarında bulunan bir ev ile 3 bahçede büyük hasara neden oldu.

Muz serası sular altında kalan Fahri Görücü, “Benim camekanlarım bu sene ekilmediği gibi seneye de ekilmez. Şu anda içinde 165 tane muz ağacım var, hepsini su bastı. Onların hepsi kurur. Muzluğumun duvarı göçtü, ben oraya nereden taş getireceğim? 25-30 metrelik sera duvarı göçtü. Tam ekime hazırlanırken, içi tamamen suyla doldu. Zararım çok fazla” dedi.

Evi ve bahçesini su basan Nazife Görücü, “Bahçedeydik, eve bir geldik her yere su girmiş. Evimin önündeki bahçem, evim, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımın ağılları zarar gördü. Yaklaşık 1 haftadır bu su borusundan sızıntı vardı. Yetkililere durumu bildirdik ama gelen giden olmadı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ahmet Görücü isimli bir vatandaşın da avokado bahçesini su bastı.



Anahtar Kelimeler: BORUSU PATLADI