DYK KURSLARINA BU YIL 4 BİN 298 ÖĞRENCİ KAYIT OLDU

DYK KURSLARINA BU YIL 4 BİN 298 ÖĞRENCİ KAYIT OLDU

Milli Eğitim Müdürü Gül, sınava girecek öğrencilere yönelik başlatılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına(DYK) ortaokul ve lise öğrencilerinden toplamda 4 BİN 298 öğrencinin kayıt olduğunu belirtti.

2023-2024 eğitim öğretim hayatının başlamasıyla birlikte sınava hazırlık  yapan 8. ve 12. sınıf öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları da başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kursta 4 BİN 298 öğrenci eğitim alacak. Kursun amaçlarına değinen  Milli  Eğitim Müdürü Mustafa Gül; "DYK, öncelik olarak sınav öğrencileri için başlatılan bir çalışmadır. Devletimiz sınava girecek öğrenciler için yardımcı kaynak  kitapları gönderiyor. Bu kitaplar hafta içi 2, hafta sonu 8 saat verilen kurslarımız da takviye olarak kullanılıyor.

 Burada en büyük amacımız öğrencilerimize  sınava hazırlık dönemlerinde rehberlik etmek ve konu eksikliklerini tamamlayabilmek. Aynı zamanda öğrencilerimizin dershane ve özel derslere yönelimleri azaltmak. Çünkü verdiğimiz kurslalarda öğrencilerimizin hemen hemen bütün konu eksikliklerini tamamlıyoruz. Bu yıla özel devletimiz kaynak kitaplarının yanında takviye olarak  ölçme ve değerlendirme deneme kitapçığı da gönderdi . Dolayısıyla öğrencilerimiz işledikleri konuları girecekleri deneme sınavlarında ölçüp değerlendirebilecekler. DYK kurslarımıza katılımda son derece iç açıcı olup öğrencilerimiz gayretli, velilerimiz memnun ve öğretmenlerimiz de titizlikle çalışmalarına devam ediyor" dedi. 
 



Anahtar Kelimeler: KURSLARINA ÖĞRENCİ KAYIT