ESNAFA VE VATANDAŞLARA 25 MİLYONLUK YARDIM

ESNAFA VE VATANDAŞLARA 25 MİLYONLUK YARDIM

AK Parti’nin, iktidara geldiğinden bu yana halkının yanında olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, hükümetin 2020 yılı içinde Gazipaşalı esnaf ve vatandaşlara 25 milyon TL yardımda bulunduğunu açıkladı.

Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, hükümet tarafından esnaf ve vatandaşlara yapılan destek ve yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin yaklaşık 20 yıldır halkın yanında olduğunu dile getiren Başkan Doğan yaptığı açıklamayla, CHP’li Güven’in 'Tok açın halinden ne anlar?' Açıklamalarına rakamlarla cevap verdi. Hükümetin ülke genelinde yaptığı yardım ve desteklerden Gazipaşa halkının da en iyi şekilde yararlandığını ifade eden Başkan Doğan, hükümetin 2020 yılı içinde 25 milyon TL yardım gönderdiğini dile getirdi.

“ESNAFA 3 MİLYARLIK DESTEK”

Esnaflara yönelik yapılan yardımlar hakkında bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Doğan, “Hükümetimiz, yılsonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiği kiralardaki stopajın uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzattı. Yüzde 18'den 8'e indirilen işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edecek. Yıl ortasında başlatılan konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin süreleri yine 1 Haziran'a kadar uzatıldı.  Hükümetimiz tarafından esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başlandı. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımızın olduğu biliniyor. Toplamda 1 buçuk milyona ulaşan bu kesime ayda bin lira destek ödemesi yapılacak. Hibe şeklinde verilecek esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacak. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunduk” dedi.

750 LİRA KİRA DESTEĞİ

Hükümetin pandemi nedeniyle sıkıntıya giren esnafa kira desteği yaptığına dikkat çeken Başkan Doğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kira desteği ile ilgili halkımıza müjdeli bir haber verdi. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapılacak. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği verilecek” dedi. Turizmde ecri misil ödeme sürelerinin 1 yıl süreyle ertelendiğine de değinen Doğan, “Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme süreleri, hükümetimiz tarafından 1 yıl süreyle erteleniyor” diye konuştu.

Esnafa verilen desteklerin bunlarla sınırlı olmadığını dile getiren Doğan, devletin ve Ticaret Bakanlığı’nın esnaf ve sanatkarları rahatlatacak çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

“DEVLETİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAK”

“Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine devletimiz tarafından her türlü imkân sağlanacak” diyen Başkan Doğan, “Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın aileleri bizlere emanet. Aileler maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisine, çocukların eğitiminden, fatura ödemelerine kadar birçok konuda devletimizin sunduğu imkanlardan faydalanacak. Hükümetimiz, Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı asla unutmayacak” ifadelerini kullandı.

GAZİPAŞA’YA 25 MİLYONLUK YARDIM YAPILDI

1 Ocak 2020 tarihinden bu yana Gazipaşa’ya 25 milyon TL’lik yardım yapıldığına dikkat çeken AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Doğan, yardımların büyük bir çoğunluğunun pandemi nedeniyle geçekleştiğine vurgu yaptı. Hükümetin; sağlıktan eğitime, elektrikten kömüre, gıdadan kiraya birçok konuda Gazipaşa halkının yanında olduğunu dile getiren Doğan, “Hükümetimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Gazipaşa’ya 25 milyon 2 bin 585 TL yardımda bulundu. Sadece ülke genelinde değil dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım elini uzatan devletimiz; Gazipaşa’da, şartlı eğitim ve sağlık yardımı, gıda, kömür, kira, engelli ve yaşlı aylıklarıyla halkımızın yanında oldu. Pandemi Sosyal Destek Programı’nın da içinde bulunduğu paylarla birlikte vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza 25 milyon TL yardım sağlandı. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana halkımızın emrinde, halkımızın hizmetkarı olduk. Olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: ESNAFA VATANDAŞLARA MİLYONLUK YARDIM