FİRARİ KEÇİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

FİRARİ KEÇİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

Kurban Bayramında sahibinden kaçan keçi toroslarda kurtarılmayı bekliyor. Gönüllü Arama Kurtarma Timinin zorlu şartlarda yaptığı 4 saatlik kurtarma çalışması sonuçsuz kalırken, çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Karatepe Yaylası’nda sürü otlatan bir çoban tarafından Susuz Kayalıklarında bir keçinin mahsur kaldığı fark edildi. Çobanın haber vermesi üzerine mahsur kalan keçinin, Kurban Bayramı öncesinde Ayşe Efe’ye satılan ve Gökçesaray Mahallesi’ne götürülürken kaçtığı tespit edildi. Keçinin sahibi Ayşe Efe, uzun süredir aradığı keçinin mahsur kaldığı kayalıklardan kurtarılması için Gazipaşa İHH Gönüllü Arama Kurtarma Timinden yardım talep etti. 
Talep üzerine salı günü Alanya Arama Kurtarma Sorumlusu Mehmet Taşdemir öncülüğünde Gazipaşa Arama Kurtarma Sorumlusu Yunus Koç koordinesinde keçinin göründüğü yaylada kayalıklara ulaşmak üzere 7 kişilik arama kurtarma timi gönderildi. Arama kurtarma timi tarafından drone uçurularak keçinin tam yeri tespit edildi. Keçinin bulunduğu yere ulaşmak üzere hareket eden arama kurtarma timi, yoğun bir çalışma yaparak sarp kayalıklardaki keçinin çok yakınına ulaştı. Ürken keçinin arama kurtarma timinden kaçması ve sarp kayalıklardan düşmesi ihtimaline karşı keçiye ulaşılamazken zorlu şartlar nedeniyle operasyona son verildi. 
Gazipaşa Arama Kurtarma Sorumlusu Yunus Koç açıklamasında; “Keçi muhtemelen bir kurttan kaçarak can havliyle sarp kayalıklara çıktı. Kendisine çok yaklaştık ancak, keçinin korkup kaçması ihtimaline karşı çalışmamıza son verdik. 7 kişilik ekibimizle yürüttüğümüz 4 saatlik kurtarma çalışması sonuçsuz kaldı ancak önümüzdeki günlerde keçi kaçamayacak duruma gelirse tekrar bir kurtarma çalışması yapabiliriz ya da helikopter yardımı ile keçiye ulaşabiliriz. Aksi halde keçi bizden kaçıp kayalıklardan düşebilir” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: FİRARİ KURTARILMAYI BEKLİYOR