FIRTINA VE SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

FIRTINA VE SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz’in batısı için akşam itibari ile etkili olacak fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Akdeniz’de rüzgârın bugün akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde 75-90 km/saat hız ile kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Doğu Akdeniz’in batısında rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde 50-75 km/saat fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. Akşam saatlerinde başlaması beklenen sağanak yağış ve fırtınanın perşembe gününe kadar devam etmesi beklendiği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: FIRTINA SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI