FİTRE 40 TL

FİTRE 40 TL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2022 yılı fitre miktarını açıkladı. 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı 40 TL olarak belirlendi.

GAZİPAŞA’DA Ramazan ayının yaklaşmasıyla bu yıl için fitre miktarının ne kadar olacağı merak edilmeye başlamıştı. 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı 40 TL olduğu açıklandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu tarafından her yıl ramazan ayı öncesi belirlenen fitre miktarları, kurulun yaptığı toplantı sonrası açıklandı. Din İşleri Kurulu tarafından alınan kararla 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 40 TL olarak belirlendi. Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, belirlenen bu miktarın asgari miktar olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını söyledi.  Erdoğan, bu konuda ideal olanın herkesin kendi hayat standartlarına göre, asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, söz konusu meblağın gıda ve benzeri şekilde ayni olarak verilebileceği gibi para şeklinde de nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceğini kaydetti.
 FITIR SADAKASI NEDİR?
 Fıtır sadakası, Ramazan Bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir. Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır. Bu sayede her mükellef Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası, zekâttan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir.



Anahtar Kelimeler: FİTRE