GAZİPAŞA 112’YE YENİ AMBULANS

GAZİPAŞA 112’YE YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya’ya kazandırılan 10 yeni ambulanstan 1’i Gazipaşa’ya tahsis edildi. Yeni gelen tam donanımlı ambulans 112 ekiplerine teslim edildi.

Bakanlık tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne 10 adet yeni tam donanımlı ambulans tahsis edildi. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen araç teslim töreni ile ambulanslar 112 İl Ambulans Sevisi Başhekimliği ’ne teslim edildi. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak düzenlenen törende İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, araçların anahtarlarını müdürlüğe bağlı hizmet veren 112 İl Ambulans Sevisi Başhekimliği ‘ne teslim etti.

“EN ULAŞILABİLİR HİZMET ÇABASI İÇİNDEYİZ”

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’ın girişimleri ile 10 tam donanımlı ambulanstan birisi Gazipaşa’ya gönderildi. 112 ekiplerine teslim edilen araç, ilçede vakaya ulaşmada kullanılmaya başladı.  Gazipaşa İlçe Başkanı Doğan, “Acil sağlık hizmetlerinde vakaya ulaşmada saniyelerin bile çok önemli olduğu bir gerçek. Bu noktada İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler neticesinde 112 acil servisimizde görev yapmakla olan 2015 model ambulans 0 (sıfır) km yeni ambulans ile değiştirilerek, Gazipaşa'nın hizmetine sunduk. Tam donanımlı ambulanslarımız ve alanında uzman ekiplerimiz ile Gazipaşa halkına en ulaşılabilir acil sağlık hizmetini sunulması çabası içindeyiz.  İnşallah önümüzdeki günlerde +1 yapmak istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

AMBULANS SAYISI 103’E ÇIKTI

Yeni gelen ambulanslarla birlikte Antalya genelinde bakanlık bünyesinde hizmet veren ambulans sayısı 93’ten 103’e çıktı. Antalya’da faal olarak 66 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görev yapmakta. (Helikopter İstasyonu dahil). 25 Adet İstasyon merkezde, 41 adedi ilçelerde konuşlanmış durumda. 64’ü faal 30’u yedek olmak üzere 94 adet kara ambulansı, 2 adet 4x4 kar paletli ambulans, 2 adet dört sedyeli, 1 obez&yoğun bakım ve 3 motosiklet ambulans ve 1 helikopter ambulans olmak üzere 103 adet ambulans kullanılıyor. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde 44 Doktor, 261 AABT (Paramedik), 481 ATT, 129 Şoför 15 Diğer Personel olmak üzere 930 personel aktif olarak görev yapmakta.

 



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA AMBULANS