GAZİPAŞA AFED BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

GAZİPAŞA AFED BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazipaşa’nın da içinde bulunduğu, orman yangınlarından etkilenen bölgelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkanlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

 AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN İLLER VE İLÇELER

 Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen bölgelerin arasında, Antalya’da yangından en fazla etkilenen Manavgat ilçesi ile birlikte, Gazipaşa, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş ilçeleri bulunuyor. Antalya’nın dışında Muğla’ya bağlı Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer, Mersin iline bağlı Aydıncık ve Silifke, Adana iline bağlı Aladağ, İmamoğlu, Karaisalı ve Kozan, Osmaniye merkez ve Kadirli ilçeleri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi.



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA BÖLGESİ EDİLDİ