GAZİPAŞA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR

GAZİPAŞA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR

Gazipaşa’da Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplantısı, Kaymakam Orhan Altun başkanlığında gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla, Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplantısı yapıldı. Gazipaşa Öğretmenevi’nde Kaymakam Altun başkanlığında düzenlenen toplantıya; Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Cumhuriyet Savcısı Tarık Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda; İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verildi.  Ardından bağımlılıkla mücadelede bugüne kadar alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi. Toplumu ve özellikle gençleri etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek, değerlendirme yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Altun, “Gelecek nesillerimiz için büyük risk olan uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm kurumlarımızla hassas bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Bu noktada çalışmalar yürüten birimlerimizle duyarlı olan anne ve babalarımız fedakarca görevlerini yerine getiriyorlar. Bireysel, kurumsal ve toplumsal olarak, Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençlerimizi ve toplumumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri önem arz etmektedir” dedi.