GAZİPAŞA FEN LİSESİ’NDEN ÖRNEK PROJE

GAZİPAŞA FEN LİSESİ’NDEN ÖRNEK PROJE

Gazipaşa Fen Lisesi, AHENK Projesi kapsamında ilçemizdeki ortaokullarda ‘Siber Zorbalık, Bilişim Suçları ve Güvenli İnternet Kullanımı’ konularında seminer veriyor.

Gazipaşa Fen Lisesi tarafından hayata geçirilen ‘Siber Dünya Sanal Etkisi Gerçek Projesi’ kapsamında ortaokul öğrencilerine, ‘Siber Zorbalık, Bilişim Suçları ve Güvenli İnternet Kullanımı’ konularında seminer veriliyor.  AHENK Projesi kapsamında ilçemizdeki tüm ortaokullarda düzenlenecek seminerlerin ilki Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda bugün saat 09.30’da başlayan seminerde, Gazipaşa Fen Lisesi’nin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Fen Lisesi öğrencileri tarafından ‘Siber Dünya Sanal Etkisi Gerçek Projesi’ kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine, ‘Siber Zorbalık, Bilişim Suçları ve Güvenli İnternet Kullanımı’ konularında sunum yapıldı. 

 

BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI ANLATILIYOR

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “Gazipaşa Fen Lisesi olarak 2020 yılında başlattığımız ‘Siber Güvenlik Masam’  adlı okul projesinden hareketle, okulumuzun Polonya, Romanya ve Hırvatistan ile birlikte yürütmüş olduğu bir E –Twinning Projemiz bulunmaktadır. 2021 yılında yürüttüğümüz ‘Farkındalık Siber Zorbalığı Yener’  adlı projemiz ile hem Ulusal Kalite Etiketi hem de Avrupa Kalite Etiketi almış, Siber Güvenlik ve Siber Zorbalık konusunu uluslararası boyutta gündeme getirmiş bulunmaktayız. Tüm bu deneyimlerden hareketle bu yıl başlatmış olduğumuz ‘Siber Dünya Sanal Etkisi Gerçek Projesi’ kapsamında ilçemizde bulunan öğrencileri ‘Siber Zorbalık, Bilişim Suçları ve Güvenli İnternet Kullanımı’ konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmayla hem okulumuzun tanıtımına katkı sağlayacağız, hem de ortaokul düzeyindeki çocukları internetin doğru kullanımı konusunda bilinçlendireceğiz” dedi.



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA LİSESİ’ ÖRNEK PROJE