GAZİPAŞA KENDİ ÇİÇEĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

GAZİPAŞA KENDİ ÇİÇEĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Gazipaşa Belediyesi, bitki maliyetlerini azaltmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Sarısu peyzaj düzenleme projesinin yanında sera inşaatına başlandı.

GAZİPAŞA Belediyesi ilçemizi güzelleştirecek bitki, çiçek ve fidanları kendi tesislerinde üretecek. 5 bin m2 alan üzerine bin m2 kapalı sera yapımı çalışmaları başladı. Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bitki maliyetlerinin azaltılması ve ilçe ekonomisine katkıda bulunması hedefleniyor.

YILMAZ, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı sera yapımını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Kurulacak olan serada çiçek, ağaç ve çalı grupları yetiştirerek bitki maliyetini düşürmeyi ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. Ciddi harcamalarımız oluyordu bu yönde, bu maliyetleri azaltarak ihtiyaç fazlası ürünlerin satışı da gündemimizde böylelikle hem maliyetlerimiz azalacak hem de kazanç elde edeceğiz. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak üretime geçmeyi hedefliyoruz.” Dedi.