GAZİPAŞA KÜLTÜR MERKEZİ YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

GAZİPAŞA KÜLTÜR MERKEZİ YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'ya modern bir kültür merkezi kazandırıyor. İnşaatı devam eden kültür merkezinin yıl sonuna kadar bitmesi bekleniyor.

Gazipaşa Kültür Merkezi'nde sona yaklaşıldı. Projenin yüzde 80'lik kısmı tamamlandı. Pazarcı Mahallesi'nde 6 bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatı devam eden Gazipaşa Kültür Merkezi'nin 5 bloktan oluşuyor. Bir blok, içinde sinema salonu, çok amaçlı salonu, prova odaları ve fuayelerin yer aldığı kültür merkezi olarak kullanılacak. Diğer blokta ATASEM, sosyal hizmet birimleri ve kreş olması düşünülüyor. Diğer üç blokta da çeşitli üretim atölyelerinin yer alması planlanıyor. Gazipaşa’da bulunmayan tiyatro ve sinema salonu bu proje içerisinde kazandırılıyor.

Yıl sonuna kadar kültür merkezini Gazipaşa halkının hizmetine sunacaklarını belirten Gazipaşa Kültür Merkezi Şantiye Sorumlusu Oğuztürk Önoğlu, “İnşaatımızın şu anda yüzde 80’i tamamlanmış durumdadır. Kaba inşaat, çatı işleri, çelik işlemimizin tamamı bitmiş durumda. Seramik işlerimize başladık. Onları da bitirmek üzereyiz. 600 kişilik tiyatro salonumuzun şu anda ince işleri yapılıyor. Yıl sonuna kadar tamamlamak için elimizden geleni tüm çabayı sarf edeceğiz. Çevre düzenlememize önümüzdeki ay başlayacağız. Yıl sonuna kadar kültür merkezini Gazipaşa halkının hizmetine sunacağız” dedi.