GAZİPAŞA SELE TESLİM OLDU

GAZİPAŞA SELE TESLİM OLDU

Metrekareye saatte yaklaşık 100 kilogram yağış düşmesinin ardından caddeler yağmur suyuyla taştı, işyerlerini su bastı. Canı yanan esnaf, belediye başta olmak üzere yetkililere ateş püskürdü.

GAZİPAŞA’DA sabah saatlerinde başlayan sağanak sonrası ilçede hayat felç oldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre metrekareye saatte yaklaşık 100 kilogram yağışın düştüğü ilçede ana yollar sular altında kaldı. Yoldan yarım metre yukarıda bulunan işyerlerine bile su bastı.

Yoldan geçen araçların neden olduğu dalga nedeniyle işyerleri sular altında kalan esnaf, kendi çaresini kendisi üretti. Yolu şeritle kapatan esnaf dalga oluşumunu engellemeye çalıştı.

BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİM

Emlakçı Özgür Baş 12 yıldır aynı işyerini işlettiğini ancak böyle bir yağışını daha önce hiç görmediğini söyledi. İşyerinin yoldan yaklaşık yarım metre yükseklikte olduğunu buna rağmen su dalgalarının işyerine girmek üzere olduğunu belirten Baş, şaşkınlığını gizleyemedi.

NEREDE BELEDİYE NEREDE ESNAF ODASI?

İşyeri sular altında kalan bayan bir esnaf ise yetkililere sitem etti. Belediyeyi aradıklarını ancak belediyeden polisi aramalarının söylediklerini belirten bayan esnaf, “Belediye yok, esnaf odası yok, polis yok. Hepsi koltuk peşinde. Belediye orada duruyor. İşyerimin her tarafı çamur içinde. Esnaf Odası Başkanı nerde Allah bilir” dedi.

Bölgedeki esnaflardan Fatih Kara, yetkililerin ortada görünmemesinden şikayetçi olurken bir başka esnaf, “Ne yönetici var bu belediyede, ne belediye var, ne trafik var, ne esnaf odası var. Anca aidat almasını biliyorlar. Sabahtan bu yana aramadık yer bırakmadık” diye konuştu

Bir diğer esnaf da mevcut durumdan belediyeyi sorumlu tutarak, “Sabahtah beri yağmur yağıyor. Tamam Allah’ın hikmeti ama buraları biz kendi çabamızla kapattık. Aramadığımız yer kalmadı. Belediyeye oy bile verdik ama bir yönetici çıkıp biz olaya hakimiz diyemedi. Kendi çabamızla yolu kestik.

Edinilen bilgilere göre şiddetli yağışlar yarın akşam saatlerine kadar devam edecek. 




GAZİPAŞA SELE TESLİM OLDU

Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA TESLİM