GAZİPAŞA’DA FUAR HEYECANI BAŞLADI

GAZİPAŞA’DA FUAR HEYECANI BAŞLADI

Gazipaşa’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Tarım Fuarı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak.

Gazipaşa’da 2021 yılında yapılması planlanan ancak pandemi engeline takılan 13. Ulusal Gazipaşa Tarım Fuarı, 11-14 Mayıs tarihlerinde Belediye Fuar Alanı’nda yapılacak.  Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde düzenlenecek olan Gazipaşa Tarım Fuarı için hazırlıklar devam ediyor. Çok sayıda firma tarafından yoğun ilgi gören Tarım Fuarı’nda stant kurulacak bölgeler dolmak üzere.


Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Gazipaşa Tarım Fuarı ile ilgili bilgi verdi.  1. Tarım Fuarı’nın 1998 yılında yapıldığını hatırlatan Doğan, “Antalya’nın doğusunda polikültürel tarım ürünlerine sahip olan ilçemizde tarım önceliklidir. Bilhassa seralarda ihracata dayalı hıyar üretiminde Türkiye de söz sahibidir. 1978 yılında Türkiye 1. Hıyar Semineri ilçemizde yapılmıştır. Modern ve ileri teknolojilerin yöre halkına ve üreticilerine kazandırılması amacıyla, Kaymakam Saadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Güzel, Girişimci Hüsnü Doğan’ın teşviki ile gönüllü çalışmalar sürdüren Gazipaşalıların kurduğu bir komiteyle 1998 yılı Nisan ayı sonunda 1.Tarım Fuarı gerçekleştirilmiştir” dedi. 
Fuardan sağlanan gelirin ilçenin kültürü için değerlendirildiğini ve öğrencilere burs verildiğini kaydeden Doğan, “1999 yılında kurulan Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği, Kaymakamlık ve Belediye birlikteliği ile 2. Tarım Fuarı yapılmış, bundan sonra her iki yılda bir Tarım Fuarı yapılmaya devam edilmiştir. Fuarımıza; Mersin, Karaman, Konya, Antalya Yöresi çiftçileri davet edilmektedir. Doğu Akdeniz’in en büyük ve en çok çiftçi katılımı olmaktadır. Tarım Fuarında tarım teknolojilerinin son örnekleri sergilenmektedir. Fuarımızda gübre, ilaç, tohum, alet makine, sera örtülerinin son örnekleri çiftçilerimize tanıtılmaktadır. Ayrıca Fuarımızda tarımla ilgili eğitici seminerlerde verilmektedir. Yine Fuarımızda kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir. Fuardan sağlanan gelirler Gazipaşa’nın kültürü için değerlendirilmektedir, örneğin Belediye Kültür Salonunun ısıtma ve havalandırılması, engelli asansörü, Fuar sahası ek kısımların yapımı ve ilçemiz yüksekokuluna katkılarda bulunmuştur. Ayrıca derneğimiz geliriyle üniversite öğrencilerine burs vermektedir” dedi. Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, 11-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak 13’üncü Ulusal Gazipaşa Tarım Fuarı’na herkesi davet etti.



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ HEYECANI BAŞLADI