GAZİPAŞA’DA İLK KEZ GÖRÜLDÜ

GAZİPAŞA’DA İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Gazipaşa’da soyu tehlikede olan uğur böceği örümceğine rastlandı. Zehri çok tehlikeli olan örümcek amatör doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi.

Eresus, Eresidae familyasından yaklaşık 20 türü olan bir örümcek cinsinden olan ve Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'da görülen uğur böceği örümceği ülkemizde de görülmeye başlandı. Ülkemiz de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde görülüyor.

İlk bakışta uğur böceğine benzediği için ayrımı zor olan bu örümcek zehirli bir türdür.

Türkiye’de Ankara, Bilecik’te görülen uğur böceği örümceği, ilk defa Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde görüntülendi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde amatör doğa fotoğrafçısı Taylan Ali Aksoy tarafından görüntülenen, Uğur Böceği Örümceği’nin yaptığı araştırma sonucu bölgede ilk kez görüldüğü anlaşıldı.

Aksoy, sahil tarafında gezerken tesadüfen gördüğü Uğur Böceği Örümceği’nin fotoğrafını çekti.

Aksoy, ‘‘ Daha önce internette haberlerini gördüm, Ankara, Bilecik ve Güneydoğu, Doğu Anadolu, bölgelerinde görüldüğünü duymuştum daha sonra bir sosyal medya paylaşılan habere göre Antalya ve Antalya’nın bazı ilçelerinde bu örümceğin görüldüğünü okumuştum ama Gazipaşa’da bu örümceğin görüldüğü duyulmamıştım. Sahil kenarında gezerken gördüm. Daha önce internette gördüğüm için uğur böceği örümceği olduğunu anladım ve hemen fotoğrafını çektim. Tehlikeli bir örümcek türü olduğu için hem kendime hem örümceğe zarar gelmesin diye biraz uzaktan çektim zaten biraz hızlı olduğu için hemen çalılık alana kaçtı. Bu bölgede bu örümceği ilk defa görüntülediğim için çok heyecanlıyım’’ dedi.



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ GÖRÜLDÜ