GAZİPAŞALI ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANATLA BULUŞTU

GAZİPAŞALI ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANATLA BULUŞTU

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu devam ediyor.

20 Ekim Çarşamba günü heykel sanatçılarıyla başlayan Sempozyum, Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe'de heykel atölye çalışmaları ve Gazipaşa Öğretmenevinde de resim çalışmaları ile devam ediyor. 
‘‘Çocuklarımızın her zaman sanatla iç içe olmasını diliyorum.’’
Gazipaşa Belediyesi, çocukların sanatla daha yakından ilgilenebilmesi için 27 Ekim saat 10.30'da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda '' Ustalar ve Çocuklar Geleneksel Çocuk Festivali'' düzenledi. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla dev bir resim etkinliği yapıldı. Bütün çocukların el izinin ve hayal dünyalarının ürünü olan çalışmaların birleşiminden oluşan dev bir resim yapıldı. Yapılan etkinlikle çocuklara sanat sevgisi aşılanması hedeflendiğini vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, '' 5.Uluslararası Gazipaşa Sanat Sempozyumu çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sanatçılarımız güzel Gazipaşa’mızı çalışmalarına yansıtırken, bir yandan da çocuklarımızı tüm dünyadan gelen sanatçılarla buluşturmak istedik. Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklarımızla hepsinin fırça izlerinin olduğu, kendi hayal güçlerini sergileyebilecekleri dev bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan tüm çocuklarımıza başarılarının devamını diliyor, her zaman sanatla iç içe olmalarını diliyorum.'' ifadesiyle katılan çocuklara başarı dileklerini sundu. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da çocukların yaptığı dev resim çalışmalarına kendi fırça darbeleriyle destek oldu.