GAZİPAŞA’NIN GENEL ASAYİŞ VE TRAFİK DURUMU TOPLANTISI YAPILDI

GAZİPAŞA’NIN GENEL ASAYİŞ VE TRAFİK DURUMU TOPLANTISI YAPILDI

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun Başkanlığında, basın mensuplarının katılımlarıyla Gazipaşa’nın genel asayiş ve trafik durumu ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakam Orhan Altun başkanlığında;  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akif ÇOLAK, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali KAYHAN ve yerel basın mensupları katıldı.

Gazipaşa’nın 2023 Ocak - 15 Aralık tarihleri arasında genel asayiş ve trafiğinin konuşulduğu basın toplantısında Kaymakamımız Orhan Altun tarafından Gazipaşa’da, Emniyet ve Jandarma  bölgelerinde meydana gelen asayiş, trafik ve narkotik olayları ile ilgili basın mensuplarımıza bilgilendirmelerde bulundu.

‘Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tüm kolluk kuvvetleri ile  birlikte özverili olarak çalışıyoruz’ diyen Kaymakamı Altun‘’ Tüm kolluk kuvvetlerimizle birlikte Gazipaşamızın huzur ve güveni için 7/24 hep birlikte çalışıyoruz. Emniyet ve Jandarma bölgelerinde güvenliğin sağlanması için kolluk kuvvetlerimizle birlikte güvenlik uygulamaları yapıyoruz. Uygulamalarımız ile suç ve suç önleyici çalışmalarla Gazipaşa’lı hemşehrilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamaları için çalışıyoruz. Yapılan çalışmaları siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza iletiyoruz. Bugün de yapılan çalışmalar hakkında siz değerli basın mensuplarımızı bilgilendirmek için bir araya geldik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Konuşmalarına Emniyet ve Jandarma bölgelerinde meydana gelen olaylar hakkında bilgi vererek devam eden Kaymakam Orhan Altun;

GAZİPAŞA’DA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN 2.873 ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ

"Gazipaşa’da Emniyet ve Jandarma bölgelerinde çeşitli suçlardan 2.873 Asayiş olayının meydana geldiğini bildiren Kaymakamımız  Altun ‘’ Emniyet bölgesinde 1403, Jandarma bölgesinde 1470 olmak üzere toplamda 2.873 asayiş olayı meydana geldi. Jandarma bölgesinde yapılan 539.809 şahış  sorgusunda çeşitli suçlardan hakkında yakalama emri bulunan  6.436 şahış, Emniyet bölgesinde yapılan 60.314 şahıs sorgusunda 233 şahıs yakalanmış olup;  Toplamda 6.669 şahış adli makamlara sevk edilmiştir. Emniyet bölgesinde yapılan kontrollerde 14 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek, 6 adet fişek, Jandarma bölgesinde yapılan kontrollerde  21 adet ruhsatsız tabanca ve 13 adet ruhsatsız tüfek olmak üzere toplamda 54 adet ateşli silah, 6 adet fişek ele geçirilmiştir. Kolluk kuvvetlerimiz meydana gelen asayiş olayları ile ilgili gereken çalışmaları yerine getirmiştir.  ’’ dedi.

GAZİPAŞA 2023 OCAK - 15 ARALIK AYLARI ARASINDA 442 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

İlçemizde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili bilgi veren Kaymakam Altun; 2023 Ocak ve 15 Aralık tarihlerinde 442 trafik kazası meydana geldiğini söyleyerek ‘’ Bu kazaların Emniyet bölgesinde; 241 yaralanmalı, 125 maddi hasarlı, Jandarma bölgesinde 48 yaralanmalı, 28 maddi hasarlı olmak üzere toplamda 442  kaza meydana geldi. Kazalardan 4 tanesi ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti ‘’ dedi.

Aynı zamanda  verilen bilgilerde ilçemizde; Emniyet bölgesinde 26.375 adet Motorsiklet kontrol edilmiş olup, 25.210 sürücüye cezai işlem uygulanmış, 1039 Motorsiklet trafikten men edilmiştir.Jandarma bölgesinde 4.601 adet motorsiklet kontrol edilmiş olup, 556 kişiye cezai işlem uygulanarak 102 motorsiklet trafikten men edilmiştir. İlçemizde toplam 30.976 motosiklet sorgulanmış olup, 25.766 sürücüye cezai işlem uygulanmış, 1141 motosiklette trafikten men edilmiştir.