GÖRGÜLÜ: “2014'TE BİZ MÜCADELE ETTİK AMA BİRİLERİ BAŞKA YERDEYDİ”

GÖRGÜLÜ: “2014

Belediye Kültür Merkezinde yönetim kurulu üyelerini partililerine açıklayan CHP İlçe Başkanı Adayı Vural Görgülü, mevcut Başkan Ömer Güven’in yüzüne karşı, “2004'te sandık kurulduktan sonra biz partimizle mücadele ettik ama birileri başka bir yerdeydi”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkan Adayı Vural Görgülü, Belediye Kültür Merkezinde partilileriyle buluştu. Yönetim Kurulu Üyelerini açıklayan Görgülü’nün toplantısına mevcut İlçe Başkanı Ömer Güven de yönetimiyle katıldı.

Yönetimiyle birlikte Kültür Merkezi önünde partilileri kapıda karşılayan Görgülü, salon dolduktan sonra partililerine seslendi.

CHP İlçe Başkanlığı yaptığı 2012-2014 dönemini anlatan Görgülü, o dönemi zor bir süreç olarak değerlendirdi. Koltuğa oturmadan sorunlar yumağını kucaklarında bulduklarını belirten Görgülü, “Zor bir süreçti. Şöyle ki; ilçe başkanı olduğumda daha koltuğuma oturmadan dönemin Kahyalar Belediye Başkanı Zeki Aydın istifa etti. Daha mazmatamızı almadan belediye meclis üyelerinin içinden bir belediye başkanı seçme yarışına girdik. Arkasından Ziraat Odasında yaşanan olaylar… Daha sağımıza solumuza bakmadan ciddi sorunlarla karşılaştık. Zordu, yeni gelmiştik nasıl bir örgütlenme yapmamız gerektiğini daha arkadaşlarımızla tartışmadan sorunlarla karşılaştık” dedi.

“BİRİLERİ BAŞKA BİR YERDEYDİ”

Hakkında, 2014 Yerel Seçimlerinde, istediği isim CHP’nin Belediye Başkan Adayı olamadığı için AK Parti’ye çalıştığı yönünde iddialar bulunan Ömer Güven’e göndermelerde bulunan Görgülü, “Yöneticilik yapmak, insanların sorumluluğunu almak bu kadar kolay değil. Bir parti yönetiyoruz. ‘Ben küstüm uğramıyorum’ diyemeyiz. Bu hoş bir durum olmaz. Bu yüzden bu konulara takılıp kalmanın bir anlamı yok. Bu partiyi daha iyi nasıl yönetebiliriz? Bizim tavrımız bu olmalıydı, olmalı? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni her boşluk ve fırsat bulduklarında alaşağı etmeye çalışan bir iktidar var. Her tarafını sarmış, Ata’mın dediği gibi ‘her tarafı bir fiil işgal edilmiş’. Geride ülke diye bir yer kalmayacak noktaya gelmişiz. Biz hala şunu tartışıyoruz: Sandık konuldu, konulmadı. Biz bu mücadeleyi geçmişte çok verdik. 2014'te de sandık oluşturduk. 2014'te sandık kurulduktan sonra biz partimizle mücadele ettik ama birileri başka bir yerdeydi. Ben kimseyi dışlamak için söylemiyorum ama bana 35 yıl aktif siyasetin içerisinde olan birine 'çekti, gitti' demelerine çok üzüldüm. İnanın beni çok kırdı. Neden biliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partisi'nin hangi etkinliğinde Vural Görgülü'yü görmediniz. Vural Görgülü beğenmediği adayları da seçti ama adayın arkasında durdu. Cumhuriyet Halk Partili bir gurup olmamız gerekiyor. Böyle olması gerekiyor. Biz kişisel hırs ve beklentilerimizi bir tarafa atmak zorundayız. Birlikte mücadele etmek zorundayız. Başka yolu yok bunun” diye konuştu.

“PARTİ KIRGINLARLA DOLU”

2014 yılında kaybedilen seçimi bir yol kazası olarak niteleyen Görgülü, o dönemde tüm partili arkadaşlarının var gücüyle çalıştığını söyledi. Partinin şuan kırgınlar ve küskünlerle dolu olduğunu belirten Görgülü, “Partinin şuanda ki durumunu izah edeyim: Bir çok insan delege seçiminde oy kullanılan kabinin ilerisine geçmek istemediklerini söylediler. Partiye çıkmak istemeyen insanlar var. Parti bizim evimiz. Kimsenin babasının malı değil. Gülerek, sevinerek, 'iyiki gelmişim' diyerek gitmemiz lazım değil mi? Bu eksik. Bu konuda ne yapılması gerekiyor? Biz, özellikle hoşgörüden tarafa olacağız. Sevgiden tarafa olacağız. Barıştan tarafa olacağız. Biz aynı gemideyiz, birbirimizi yersek sonuç belli. Kendi içimizde ki bu kırgınlıkları kesinlikle bitirmemiz lazım. Ne olursa olsun. Hatada eksikte yapmış olabilir hiç sorun değil. Yeterki biz samimiyetle davranalım. 

“PARTİ BİNASI YAPACAĞIZ”

İlçede büyük ölçüde işsizlik sorunu olduğuna değinen Görgülü, Belediye’nin iş bulma kurumu olmadığını, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Başkanlığı döneminde parti binasının çok kötü bir durumda olduğunu, parti binasını yönetimi döneminde taşıdıklarını dile getirdi. Göreve gelmesi halinde parti binasını partinin mülkü haline getireceklerini belirten Görgülü, daha sonra yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Görgülü’nün yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Hatice Yetkin, Zübeyde Coşkun, Gülhan Güngör Erdoğdu, Nezihe Durmaz Sayın, Güray Başeğmez, Mehmet Emin Özdemir, Emrah Seven, Mustafa Yılmaz, Özgür Gür, Servet Akgül, Ali Özkan, A.Kadir Tuncer, Veli Bayraktar, Yavuz Çetin.