HASTANE ÖNÜNDE SİGARA İÇMEK YASAK!

HASTANE ÖNÜNDE SİGARA İÇMEK YASAK!

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, hastane önünde sigara içilmesinin önüne geçmek için bina dışına görünür alanlara sigara içilmesini yasaklayan tabelalar astırdı.

SAĞLIK Bakanlığınca tüm kamu ve özel sağlık kurumlarının içinde ve dışında yasak olan tütün ve tütün mamulleri kullanımı, Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik’in talimatıyla sıkı takibe alındı.

Hastane dışına, görünür noktalara konan “Sigara İçmek Yasaktır” tabelalarından sonra hastane personeli açık alanda sigara içilmemesi için denetimler yapacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başhekim Çelik, “Tütün dumanı formaldehit, siyanür ve benzeri gibi 4 bin kimyasal madde içerir. Birçoğu kanserojen olan bu kimyasal karışımlar tütün dumanında, sigarayı içen kişinin doğrudan içine çektiği dumandan çok daha fazla bulunur. Tütün dumanı içinde bulunan bu kimyasal maddeler organlarda tahribat yapar. Kalp hastalıkları, akciğer kanseri, vücuttaki birçok kanser, bronşit, amfizem gibi pek çok hastalığın sigaraya bağlı olarak geliştiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tütün dumanına maruz kalan özellikle bebek ve çocukların da sağlığını tehdit etmektedir. Tütün dumanına maruz kalma her yıl milyonlarca insanın ölümüne yol açmaktadır” dedi.

 YASAĞA UYMAYANLARA İŞLEM YAPILACAK

Hastane önünde sigara içen hasta veya hasta yakınlarının, hastaneye girip çıkan kişilere ciddi zararlar verdiğine değinen Çelik, “Bilindiği üzere kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tütün ve tütün ürünleri kullanımı yasaktır. 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun kapsamında hastane binamız ve sınırları içindeki alanlarda sigara içilmesi yasaktır. Vatandaşlarımızın sigara yasağına dikkatini çekmek amacıyla hastane binamızın duvarlarına görünecek şekilde sigara içilmesinin yasak olduğunu belirten uyarıcı levhalar yerleştirilmiş olup; hastane yönetimimizce sigara yasağına uyulup uyulmadığının takibi yapılacak olup; yasağa uymayanlar ile ilgili resmi işlem yapılacaktır” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: HASTANE ÖNÜNDE SİGARA İÇMEK YASAK!