HAVALAR ISINDI, YAYLA GÖÇÜ BAŞLADI

HAVALAR ISINDI, YAYLA GÖÇÜ BAŞLADI

Gazipaşa'da her yıl geleneksel hale gelen yayla göçü bu yılda havaların ısınmasıyla başladı.

Gazipaşa ilçesi sakinlerinden Mustafa Atalay, küçükbaş hayvanları ile asırlık geleneği yaşatmaya çalışıyor. Küçükbaş hayvanlarını 1700 rakım yükseklikte bulunan Akarca Yaylasına götüren Atalay, Kurban Bayram’ından 10 gün önce dönmeyi planlıyor. Hayvanlarını doğal yaşamda Kurban Bayram’ına hazırladıklarını belirten Atalay, “Karların erimesiyle 1700 rakım yükseklikte bulunan Akarca yaylamıza geldik. Hayvanlarımızı doğal yaşamda Kurban Bayramı’na hazırlıyoruz. Gazipaşalı vatandaşlardan Kurban Bayramı’nda kendi memleketimizin hayvanlarını satın almasını istiyoruz. Bu işlerin emeği çok. Hiçbir hayvancının elinde hayvanı kalmasın. Gazipaşa halkı Kurban Bayramı’nda kendi memleketinin hayvanını kessin.

HAYVANLARIMIZA YIRTICILARA KARŞI DİKKATLİ BAKIYORUZ

Şu anda yaylada pek insan yok. Yaylada sadece hayvancılar olduğu için de kurt ayı gibi yırtıcı hayvanlara karşı dikkat ederek hayvanlarımıza bakıyoruz. Dün gece 2 ayı gördüm hayvanlar ürktü köpeklerin havlamasıyla kaçtılar.

YAYLA KÜLTÜRÜ BİZE DEDELERİMİZDEN MİRAS

Yayla kültürü bize atalarımızdan dedelerimizden mirastır. Burada da bir evimiz olsun. Telefon belirli yerlerde çekiyor elektrik ihtiyacını güneş paneli ile tedarik ediyoruz. İnşallah bu sorunlar da zamanla çözülür. Tüm emekçilere kolaylıklar dilerim” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: HAVALAR ISINDI YAYLA BAŞLADI