İHH’DAN SURİYE’YE 4 TIRLIK YARDIM

İHH’DAN SURİYE’YE 4 TIRLIK YARDIM

Alanya ve Gazipaşa İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye’ye 4 tırlık yardım yapıldı.

İHH Alanya ve İHH Gazipaşa temsilcilikleri tarafından, zor kış şartlarının yaşandığı Suriye’deki mazlum ve mağdur vatandaşlar için düzenlenen “patates yardım kampanyası” cuma günü sona ermişti. Gazipaşa’dan da yoğun desteğin olduğu kampanya sonunda toplam 4 tırlık yardım toplandı ve yaklaşık 90 ton patates satın alındı.

İHH Alanya ve İHH Gazipaşa yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla Niğde’de yapılan “dua ve uğurlama töreni” sonrası 4 tırdan oluşan yardım konvoyu Hatay- Reyhanlı’ya uğurlandı. Niğde merkezde yapılan uğurlama programına katılan İHH Gazipaşa Temsilcisi Süleyman Topsakal, yaptığı açıklamada, “Gazipaşa’daki hayırseverlerin büyük destekleriyle, bugüne kadar ilçemizdeki en büyük yardım çalışmasının yapıldığını, bu büyük yardım organizasyonuna katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Topsakal, “Bundan sonra da hem ilçemizdeki hem ülkemizdeki hem de dünya genelindeki ihtiyaç sahibi veya mağdur insanlar için de yardım çalışmalarına devam edeceğiz." dedi.

İHH Alanya ve Gazipaşa yönetim kurulu üyeleri, yardım konvoyunu uğurladıktan sonra aslen Gazipaşalı olan Niğde Valisi sayın Yılmaz Şimşek’i de makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler: SURİYE’ TIRLIK YARDIM