İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN ÖRNEK PROJE

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN ÖRNEK PROJE

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gazipaşa Okuyor, Gazipaşa Kitapla Buluşuyor’ adlı projesinin ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl ve beraberinde Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Okulu Müdürlüğü katıldı. Öğrenci evleri ziyaret edilerek Yazar Duran Çetin’in ‘Mehmet Akif’ isimli kitabı ve birçok Türk ve Dünya klasiği kitaplar hediye edildi.

500 ÖĞRENCİYE KİTAP DAĞITALACAK

Proje kapsamında ilk olarak, 250 ortaokul öğrencisine Yazar Duran Çetin'in ‘Mehmet Akif’ isimli kitabı, 250 lise öğrencisine de Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavallı’nın ‘Mehmet Akif Ersoy’ isimli kitabı hediye edilecek. Ayrıca; projeyle ‘Mehmet Akif Ersoy Yılı’ ilan edilen 2021 yılında İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un daha iyi tanınmasının, anlaşılmasının ve anlatılmasının sağlanması hedefleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, “Bu salgınla mücadelenin zor günlerinde bize destek verdiği için İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ederim. Onunla birlikte şu anda ‘Gazipaşa Okuyor, Gazipaşa Kitapla Buluşuyor’ kampanyamız çerçevesinde hem öğrenci ziyareti gerçekleştiriyoruz. Hem de belirli sayıda öğrencilerimizi hem öğrencilerimize hem de öğrenci velilerimize imkanlarımız dahilinde kitaplar hediye ediyoruz. Bu kitaplarımız 2021 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı olması münasebeti ile Mehmet Akif Ersoy'u anlatan kitaplar değişik Türk Klasikleri ve Dünya Klasikleri gibi kitaplar hediye ediyoruz. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını pekiştirmek geliştirmek ve aileleri ile beraber okurlarına katkıda bulunmak amacı ile bir farkındalık olsun diye düşündük. Bu projede bize destek veren Kız İmam Hatip Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, Gazipaşa halkına ve kuruluş müdürlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler: MİLLİ EĞİTİM’ ÖRNEK PROJE