KAZANAN PAZARCI OLDU

KAZANAN PAZARCI OLDU

Yaklaşık 8 ay önce Pazarcı mahallesine bir GSM operatörünün kurmak istediği baz istasyonuna karşı çıkan Pazarcı mahallesi, uzun süren mücadelesinin ardından kazanan taraf oldu.

PAZARCI mahallesinde yaklaşık 8 ay önce özel bir mülk kiralayan bir GSM operatörü, anaokulu, spor tesisi, kültür merkezi, üniversite gibi kurumların olduğu bölgeye baz istasyonu kurmak için çalışma başlattı.

Mahalle sakinlerinin itirazına rağmen kısa sürede baz istasyonunun demir bloklarını yükselten GSM operatörü ile hukuki zeminde mücadele başlatan mahalle sakinleri, yaklaşık 8 ay mücadele verdi.

Bir yandan hukuki mücadelesini sürdüren mahalle sakinleri, diğer yandan Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel önderliğinde eylemler yaparak konuyu gündemden düşürmedi.

Gelinen noktada GSM operatörü geri adam atarak baz istasyonunun sökmeye başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pazarcı Mahalle Muhtarı Tuncel, bu zorlu süreçte soğukkanlılığını kaybetmeyerek yasal yollardan mücadelesini yapan başta mahalle sakinleri olmak üzere Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk’e, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a, siyasi partilerin başkanlarına ve Pazarcı halkının gönüllü avukatlığını yapan Onur Demir’e teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: KAZANAN PAZARCI