Mecliste TOKİ gerilimi

Mecliste TOKİ  gerilimi

Gazipaşa Belediye Meclisi'nin mayıs ayı oturumu tamamlandı. Toplantıda önemli konular gündeme geldi.

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.  Belediye Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da başlayan meclis toplantısına; AK Partili Şevki Çağlayan, İbrahim Tuncer, MHP’li Hasan Can ve CHP’li Ulaş Özgen mazeret bildirerek katılmadı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, Gazipaşa halkının geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutladı.  Bayramın ikinci günü meydana gelen kazada yaşamını kaybeden minik Erva Buğlem Çağlayan’a Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Yılmaz, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Gününü ve 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutladı.  Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda 17 Mayıs’ta düzenlenecek olan Musa Eroğlu konserine tüm ilçe halkını davet etti.

Mecliste bir konuşma yapan CHP’li Meclis Üyesi Onur Demir, Ak Partili Meclis Üyesi Mustafa Uysal’ın bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamalara yanıt verdi. Demir, “Mustafa Bey’in, ‘Sıcak asfalt dökülen belediyeden, yama yapamayacak belediyeye dönüştük. Bu ayıp onlara yeter şeklinde’ belediyemizi aciz gösterip, itibarsızlaştırmaya çalışmasını kınıyoruz. Sıcak asfaltta döküyoruz yama da yapıyoruz. ASAT’ın yolun oturmasını bekleme işlemini acizlik gibi gösterme çabası, hasım hane bir anlayış olmuştur. Biz hasımhane bir tavır göstermiyoruz. Gerekeni hümanistlikle yaparız ama burada kötü niyet olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Gazipaşa Belediyesi’nin 3 yılda yapmış olduğu hizmetlere değinen Demir, “Bu zor koşullarda borç batağında aldığımız belediyeyi, esnafa borcu olmayan, taşınır ve taşınmaz mallarında haciz bulunmayan, mali disiplini olan bir belediye haline getirdik.  70 bin 504 ton sıcak asfalt, 452 bin metrekare sathi asfalt ve beton dökümü yapmışız.  Hiçbir şey yapılmamış ifadesini kabul etmiyoruz.  Biz kendi imkanlarımızla Halk Büfe’yi, Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasını, Zabıta Müdürlüğü hizmet binası ve veterinerlik binasını kendi imkanlarımızla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Meclisinde konuşan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Gazipaşa halkı, belediye meclisini bize teslim etti.  Bizim görevimiz halkımızın geleceğini planlamak. Yetkililere soruyorum; zamanında yapacağınız işleri hiç yapmadınız. Bu kira artışları, konut fiyatlarının artmasından sorumlusunuz.  Gazipaşa bir tarım beldesidir. Halkımız başka yerlere karşı fakirdir. Ancak dünyanın en iyi noktalarından birinde yaşıyoruz. Onun için dünyanın gözü burada. Olduğu yerde sıkışan, daha iyi refah isteyen gelip bizim memleketimizden yer alıyor. Dünyadan yoğun bir talep olduğu içinde arsa ve konut fiyatları anormal bir şekilde arttı.  Dünyanın paralı insanları buraya geldiği için buranın insanından gelir durumu daha yüksek olduğundan dolayı aldı başını gitti. Belediyenin burada suçu nedir? Geçmiş dönemde TOKİ ve kentsel dönüşüm projesi yaptık.  Kentsel dönüşüm projesini çöpe attınız. TOKİ projemiz vardı. Garibanlara, yerli insanlara gidecekti. O projeyi de yapmadınız” dedi.

Uysal’a cevap veren İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Mustafa Bey’in açıklamaları için toplumda, özrü kabahatinden beter derler. ‘Gazipaşa’da sıkışıklık oldu, konut fiyatları bundan yükseldi’ diyor. Antalya, Alanya, Konya bozkırında da mı bu yüzden yükseldi?  TOKİ, Gazipaşa’mızda nefes alabileceğimiz 140 dönümlük araziyi, Gazipaşa’nın değerini peşkeş çekilmiş bir yapıdır. TOKİ dediği kurum, ilgili bakanlığa bağlı, direkt Cumhurbaşkanının kontrolünde olan bir müessese. TOKİ bugün orada konut yapmaktan vazgeçmiş. TOKİ dediğiniz yönetimi de Ak Parti’nin genel başkanının ve bakanlarının elinde olan bu kurum, Gazipaşa’mızın en değerli yerini arsa olarak satıyor.  Neden müdahale etmiyorsun Mustafa Uysal? TOKİ, arsa satışlarını bugün yarın ihaleye çıkarıyor, kimler alacak göreceğiz” diye konuştu.

Mecliste Plan Ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi’nde, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.04. 2022 tarih ve 15274 sayılı 2021 yılı bütçe kesin hesabıyla ilgili yazısı ve ekleri ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.04. 2022 tarih ve 15275 sayılı belediyenin 2022 yılı gelir tarifesinin revize edilmesi ile ilgili yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Meclise ara verilerek komisyon üyeleri gündem maddelerini görüştü. Görüşme sonrası meclis yeniden başladı. Mecliste, komisyon raporu doğrultusunda işlem yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.04.2022 tarih ve 15176 sayılı yazısı ile 26.04.2022 tarih ve 15413 sayılı yazısına istinaden, belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.04.2022 tarih ve 15125 sayılı Yeni Mahalle 362 ada 8 nolu parselin 1/1000 ölçekli İmar Planı değişikliği ile ilgili yazısı ve eklerinin görüşülmesiyle alakalı konu İmar Komisyonuna sevk edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.04.2022 tarih ve 15120 sayılı Muzkent Mahallesi 101 ada 1, 102 ada 1 ve 169 ada 1 parsel numaralı taşınmazlarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili yazısı İmar Komisyonuna sevk edildi.

 

 



Anahtar Kelimeler: Mecliste gerilimi