MHP'Lİ TERZİ: BAŞKAN YILMAZ SINIFTA KALDI

MHP

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz’ın geride kalan 3,5 yıllık görev süresini değerlendiren MHP İlçe Başkanı Terzi, önemli bir projeye imza atmayan Başkan Yılmaz’ın sınıfta kaldığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Avni Atay, Murat Özgen ve Ülkü Ocakları Başkanı Emre Görgülü ile birlikte Selinus Sahili’nde bulunan bir işletmede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın geride kalan 3,5 yılını değerlendiren MHP İlçe Başkanı Terzi, ilçeye kazandırılan bir vizyon proje olmadığını söyledi. Gazipaşa Belediyesi’nin Belediye İş Merkezini boyamak ve çiçek serası kurmanın ötesine geçemediğine vurgu yapan Terzi, 2024 seçimleri öncesi geriye kalan 1,5 yılda kayda değer bir projeye imza atılmasını temenni etti.

 

“VATANDAŞIMIZ MHP’NİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDİYOR”

 

MHP’nin Gazipaşa’da güzel bir noktaya geldiğini söyleyen Terzi, üye sayısının 600’lü rakamlara ulaştığına vurgu yaptı. Başkan Terzi, “Malumunuz üzere 2016 yılında MHP bir ihanet sürecinin içinden geçti. Bu süreçte sıkıntılı bir dönem yaşadık ilçemizde. MHP’nin vermiş olduğu makam, mevki ve koltuklardan güç alanların bu gücü kendilerininmiş gibi gördüğü, ihanete varan hareketlerinin neticesinde, partinin tabelasının bile sökülmesine, içeriye alınmasına varabilecek kadar cüret ettikleri, kendilerine güvendikleri bir dönemde MHP’nin ilçe başkanlığı görevine getirildim. Bu süre zarfında bir referandum, bir genel seçim, bir de yerel seçim geçirdik. Tabi ki o dönemlerde, özellikle genel seçim döneminde öyle bir algı oluşturuldu ki, tüm Türkiye’de olduğu gibi. MHP’nin Gazipaşa’da 300, 500 oy alacağı, giden şahısların ‘Biz varsak MHP var, biz yoksak MHP yok’ denilen bir dönemde, 300, 500 oy hesabı yapılırken vatandaşımızın teveccühünün öyle olmadığı ve MHP’nin 2956 oy aldığı bir seçim yaşadık. Bu sürecin akabinde tabi ki çalışmalarımız devam etti. Bugün Allah’a şükürler olsun MHP Gazipaşa’da hak ettiği noktaya gelmek konusunda gerekli çalışmalara devam ediyor. O dönemde 170’e kadar düşen üye kayıtlarımız, şu anda hazırlayıp daha genele merkeze göndermediklerimizle beraber aşağı yukarı 600’lü rakamların üstüne çıkmıştır. Bu da gösteriyor ki MHP Gazipaşa’da her geçen gün üstüne bir şeyler kataraktan büyüyor. Bu da tabi ki halkımızın teveccühü. Partililerimiz MHP’den belki dönem dönem bir yanılmaya, savrulmaya meyil verip diğer taraflara kaymış olabilirler ama bugünkü gelinen noktada görünüyor ki MHP Gazipaşa’da güzel bir noktaya geldi. Bunu da 2 sefer yapmış olduğumuz salon toplantılarımızda gördük, güzel bir kalabalık yakalanmıştı. Arkasından yapmış olduğumuz bir iftar programımız vardı. İftar programımızda da milletimizin, vatandaşımızın teveccühleri hat safhadaydı. Demek ki bizler MHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı olarak, vatandaşa dertlerinin çözümü noktasında, sıkıntılarının yanında, mutlu zamanında da üzüntülü zamanında da her zaman yanında olduğumuzu hissettirebilmişiz ki vatandaşımız da MHP’nin yanında durmaya devam ediyor. MHP her zaman insan odaklı çalışmıştır. Bizler ‘Önce milletim ve devletim, sonra partim ve ben’ diyen bir Genel Başkanın yol arkadaşları ve evlatları olaraktan biz de çalışmalarımızı bu odakta sürdürüyoruz” dedi.

 

“İLÇEYE KAZANDIRILAN ÖNEMLİ BİR PROJE YOK”

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın geride kalan 3,5 yıllık sürede ilçeye kazandırdığı önemli bir proje olmadığını kaydeden Terzi, “Sayın Belediye Başkanı 3,5 yıldır belediye başkanlığı yaptı, 1,5 yıl kaldı Allah nasip ederse seçime. Bu 3,5 yıllık süreçte belediye başkanından en çok duyduğum söz, ‘Borç çok, para yok’. En çok duyduğum sözüdür kendisinin. İlçeye kazandırılan herhangi önemli bir proje yok, eğer benim görmediğim sizin gördüğünüz varsa ‘Başkanım şurada önemli bir proje var’ diye bana hatırlatırsanız sevinirim. Ama benim gördüğüm kadarıyla önemli bir proje yok. Rutin asfalt, parke, yağmur suyu çalışmaları şeklinde geçiyor. Asfalt çalışmalarını da yapsalar gam yemeyeceğim, ona da bir şey demeyeceğim. Şu anda ilçede 3,5 yılda doğru dürüst yapmış oldukları bir asfalt çalışması da yok. Şu son süreçte biraz yapmaya başladılar ama o da yerel seçim ve genel seçimin yaklaşmasından dolayı” dedi.

 

KIRSAL MAHALLELERE HİZMET YOK İDDİASI

 

Konuşmasında önemli iddialar ortaya atan MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ağustos ayı meclis toplantısında söylediği sözler üzerinden eleştirilerde bulundu. Terzi, “Belediye başkanı geçen meclis toplantısında, ‘Bundan sonra köylere hizmet yapmayacağız, ağırlığı merkeze vereceğiz. Merkeze hizmet yapacağız’ demiş. Şimdi Gazipaşa’nın merkezindeki yaşayan insanla, Akoluk Mahallesi’ndeki yaşayan insanın hiçbir farkı yok. 2’si de insan, 2‘si de bu ilçenin evladı. Dolayısıyla ne kadar Gazipaşa’nın merkezindeki insanımız rahat bir yaşamı hak ediyorsa, Akoluk Mahallesi’ndeki, Ilıcaköy Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız da rahat bir yaşamı hak ediyor. Burada bile bir ayrımcılığa giriyorlar. Ne demek yani ‘Köylere hizmet yok’. Devlet parayı gönderirken yüzölçümüne ve nüfusa göre gönderiyor. Dolayısıyla o para devletten belediyeye Akoluk Mahallesi’nde yaşayan insanında, Ilıcaköy Mahallesi’nde yaşayan insanın da rahat bir yaşam sürebilmesi için geliyor. Şimdi sen Ilıcaköy’deki, Sugözü’ndeki, Akoluk’taki insanlara yatırım yapılması için gönderilen parayı ayıracaksın, ‘Onlara yok, merkeze var’ diyeceksin. Böyle bir anlayış olmaz arkadaşlar. Bunlar belediyeciliği bilmediklerinin kanıtıdır. Eğer belediyeciliği öğrenmek istiyorlarsa, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını çok güzel bir şekilde uyguladığı MHP Belediyesi olan bölgelere baksınlar. Onlardan biraz bu işi öğrensinler” ifadelerini kullandı.

 

“NEYİN HİZMETİNİ VERDİ DE MUHTARLARI TEHDİT EDİYOR?”

 

Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali öncesi yapılan toplantıda Başkan Yılmaz’ın muhtarları tehdit ettiğini iddia eden MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, “Belediye başkanımız Nar Festivali için bir toplantı düzenlemiş geçtiğimiz günlerde. Tüm muhtarları, STK’ları toplamış. Toplantıya katılamayan muhtarlar var ve resmen katılmadıkları için tehdit edildiler. Mehmet Ali Bey diyor ki, ‘Bu muhtarlar bana yatırım için, hizmet için gelmesin bir daha. Bunların hesabını göreceğim.’ Hayırdır? Hem bir Nar Festivali düzenleyeceksin hem de Atatürk’ün Gazipaşa’mıza ismini verilişinin 100. yılı olduğu bir dönemde, demokrasinin olduğu bir yerde, demokrasinin köylerdeki temsilcisi olan sayın muhtarlarımıza hizmet vermemekle tehdit edeceksin? Gerçi neyin hizmetini verdi de muhtarları tehdit ediyor onu da anlamıyorum. Hangi köye, ne kadar hizmet yapmış da tehdit ediyor o da ayrı bir şey. Bu şekilde belediyecilik anlayışının olduğu bir dönemi geçirdik arkadaşlar 3,5 yıllık süreçte” şeklinde konuştu.

 

 

“1,5 MİLYON LİRAYI İŞÇİYE VEREBİLECEK PARASI VAR, YATIRIM YAPACAK PARASI YOK”

 

Başkan Terzi, belediyeye 180’in üzerinde işçi alındığına dikkat çekti.180 işçinin aylık maliyetinin 1,5 milyonun üstünde olduğunu belirten Terzi, “Aylık 1,5 milyon lirayı işçiye verecek parası var. Yatırım yapacak parası yok” dedi. İşçi alımlarıyla ilgili de sıkıntılar olduğuna değinen Terzi, İP yöneticilerinin yakınlarının belediyede işe girdiğini ileri sürdü. Terzi, konuyla ilgili “Sayın Belediye Başkanı işçi alımını güzel yapıyor, Allah var yukarda. İşçi alınacağı zaman güzel işçi alıyor. ‘Para yok, borç çok’ diyor, ama 180’nin üzerinde işçi almış belediye başkanımız geldiği zamandan bu yana. 180 işçinin aylık maliyeti nereden bakarsanız bakın 1,5 milyonun üzerindedir takribi olarak. Sigortasıdır, maaşıdır 1,5 milyonu bulur. Aylık 1,5 milyon lirayı işçiye verebilecek parası var, ama yatırım yapacak parası yok. Öbür taraftan da bu işçilerin alımlarıyla da ilgili sıkıntılar var. Şöyle bu işçilerin alımlarıyla ilgili sıkıntılar, hep bakıyorum özellikle İP’in yöneticilerine hepsi haktan, hukuktan, adaletten, adam kayırmacılıktan şikayetçiler. Hepsi ülkede adaletin olmadığı, hakkın, hukukun olmadığı, herkesin birinin yerine adam kayırdığı noktasında sosyal medyada, basın açıklamalarında her gün açıklama yapıyorlar. Ama bakıyorsun İP’nin başkanının oğlu belediyeye girmiş, oh ne güzel. Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin kardeşi belediyeye girmiş, oh ne güzel. Gene yöneticinin birinin oğlu belediyede, yine başka bir yöneticinin oğlu gene belediyede, başka bir meclis üyesinin gelini belediyede. E hani siz vatandaşa hizmet için vardınız? Demek ki İP’in zihniyeti de vatandaşa hizmet değil, etrafındaki 3, 5 tane adamın evlatlarına, çocuklarına iş sağlama alanı olarak görüyorlar. Bunlar bugün bunu yapıyorsa Allah muhafaza bir de iktidarı alsalar ne olacak tahmin edemiyorum. Herhalde kendi 7 sülalelerinden başka kimseyi de düşünmeyecekler. Başkasını da bir işe katmayacaklar. Bir eleştiri yaparken herkesin ilk önce kendisine bir bakması lazım” dedi.

 

“KOLTUĞU BIRAKIRIM”

 

6 yıllık görev süresi içerisinde hiçbir yakınının devlet işine girmesine yardımcı olmadığını kaydeden Terzi, devlete yapılan işlerden hiçbirinin ihalesine katılmadığını ifade etti. Başkan Terzi, “Ben MHP’nin ilçe başkanıyım, 6 yılım doldu 7. yıla gireceğim Allah izin verirse. Eğer bir tanesi çıkıp da şunu diyebilirse ‘MHP’nin ilçe başkanı bana bir konuda söz verdi de yerine getirmedi’ gelsin yanıma. ‘6 yıllık süreçte MHP’nin ilçe başkanı çoluğunu, çocuğunu, akrabasını devlet işine kattı’ diyen olursa yanıma yine gelsin. 6 yıllık ilçe başkanlığım süresi içinde devlete yapılan işlerden hiçbirinin ihalesine girmedim, ya da doğrudan temin işine bulaşmadım. Ki benim mesleğim, mermercilik haklı olarak yapadabilirdim. Ama yapmadım, yapmayacağım da. Görev yaptığım sürece de hiçbir akrabamın da hiçbir evladımın da devlet kurumlarıyla işlerini halletmeyeceğin. Bunu başta da söyledim, şimdi de söylüyorum. Beni başkası alakadar etmez. Ben MHP’nin ilçe başkanıyım, beni eleştireceklerse MHP üzerinden eleştirsinler, bana soru soracaklarsa da MHP üzerinden sorsunlar. Ben siyaseti kendime çıkar için yapmıyorum, biz MHP olarak siyaseti vatandaş için yapıyoruz. Çünkü bize bu makamları, bu mevkileri, bu koltukları verenler vatandaşa hizmet et diye verdiler. Git de kendi çocuğunu işe kat, kendi gelini işe kat diye vermediler. Eğer şu olursa anlarım; Gazipaşa’da kimsenin işe ihtiyacı yoktur o zaman ‘Tamam benim akrabam da girsin, zaten işe ihtiyacı olan yok. Ama bu işe de adam lazım, bizimki de girsin’ diyebilirim. Ama onun dışında demedim de demeyeceğim de. Eğer bir gün de MHP’nin ilçe başkanı oğlunu, kızını, gelinini işe katılmış diye duyarsanız, siz de bana hatırlatın o gün o koltuğu bırakırım. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu kısma kadar olan İP’in tarafı, öbür taraftan CHP’nin de işe aldıklarına bakıyorsun onların da yöneticilerinin çocuklarının hepsi işlerinde. Hayırdır, tabana niye iş vermiyorsunuz? İşe alacaksanız alın, kabul ediyorum. Bizim burada itirazımız şu, neden yöneticilerin yakınları? Eleştirdiğim taraf da burası. Etik değil. Yasaldır ama etik değildir. Vatandaş varken kendine öncelik tanıyorsan etik değildir bu işler. Demek ki bunlar siyaseti kendi çıkarları için yapıyor, vatandaş için yapıyoruz demesinler” ifadelerini kullandı.

 

“EN BÜYÜK PROJESİ ÇİÇEK BAHÇESİDİR”

 

İlçeye kazandırılan bir vizyon proje olmadığını söyleyen Terzi, Başkan Yılmaz’ın Belediye İş Merkezini boyamak ve çiçek serası kurmanın ötesine geçemediğine vurgu yaptı. Terzi, “Belediye’nin 3,5 yıllık süreçte yaptığı en büyük projesi çiçek bahçesidir. Bir de boya, badana yaptılar. Belediye İşhanı’nın dışını boyadı güzelce. Bir de belediyenin parası yok derken ilçenin girişindeki tuğrayı söküp, oraya masraf edip bir taş dikmesi kendilerinin en büyük projeleridir. Tabi vizyon olmadığı ve dar olduğu zaman bu projeler çok büyük olur. Fakat en yakınımız olan Alanya Belediyesi’ne bir baksalar, kendilerinin güneşten elektrik ürettiği projesini görebilirler. Hem kendilerine üretiyorlar hem dışarıya satıyorlar. Kaleye teleferik kurdular. Aradaki vizyonu siz hesaplayın. Biri çiçeği, boya, badanayı büyük işler yapmış gibi anlatıyor, biri de güneşten elektrik üretmek için santraller kuruyor. Bunlar da çiçeği proje diye anlatıyor. Aradaki farkı da siz kıyaslayın artık” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: ' TERZİ: BAŞKAN YILMAZ SINIFTA KALDI