MUÇEV: AYSULTAN HALKIN PLAJI OLACAK

MUÇEV: AYSULTAN HALKIN PLAJI OLACAK

Gazipaşa Haber'e özel açıklama yapan Aysultan Kadınlar Plajı’nın kiralayan MUÇEV adlı vakıf, Aysultan'ın halk plajı olacağını ve kimseden giriş ücreti alınmayacağını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Alanya ve Gazipaşa arasında bulunan plaj, Aysultan Kadınlar Plajı olarak kullanıma kazandırılmıştı. Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında varılan anlaşma geçtiğimiz yıl sonlanınca, Bakanlık sahilin kullanım hakkını ihaleye çıkardı. 7 Temmuz’da gerçekleşen ihaleye giren, merkezi Muğla’da bulunan Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) adlı bir vakıf, ihaleyi kazanarak sahili kiraladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar taşınan olay, çevreciler başta olmak üzere pek çok kesimin tepkisini çekmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından MUÇEV’e ulaşan Gazipaşa Haber, vakıf yetkililerinin Aysultan Sahilinde nasıl bir işletme anlayışı benimseyeceğini sordu.

MUÇEV’den yapılan açıklamada; Alanya İlçesi Uğrak Mahallesinde bulunan 12.751 m²’lik plajın, 25 Nisan 2016 tarihinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin günübirlik kullanım alanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, 1 adet büfe, 4 adet gölgelik, wc, duş kabin, 747 m² + şemsiye ve şezlong alanlarıyla yıllık 79 milyon 650 bin TL + KDV tutar karşılığında 3 yıllığına kiralandığını, sözleşmenin 25 Nisan 2019 tarihinde sona erdiği belirtti.

Bakanlığın kiralama sözleşmesi biten 9 bin 281 m2 kıyı kesimi bulunan plajı, 7 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ihaleye çıkardığını, ihale sonucunda MUÇEV’in ihaleyi aldığının altı çizildi.

HAVLUSUNU ALIP GELEN ÜCRET ÖDEMEDEN PLAJI KULLANACAK

Sezon ortasında devralınan plajda bir çalışma yürütemediklerini belirten MUÇEV, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Bahsedilen mevcut alanda yapılan incelemelerde plajın içerisinde herhangi bir tesisin bulunmadığı, betonlarla doldurulduğu, plaj girişinin molozlarla kapatıldığı, elektrik bağlantılarının açık olarak bırakıldığı, vatandaşların can güvenliğinin hiçe sayıldığı tespit edilmiştir.

Yapılan ve yapılacak olan yeni düzenlemelerle doğal yapıyı koruyan, vatandaşlarımızın kullanabileceği wc, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong alanları ile hizmet verilecek. MUÇEV olarak işlettiğimiz tüm plajlar gibi burası da halk plajı olarak kullanılacak. Giriş ücreti alınmayacak. Sahilin sadece yüzde 40’ında şezlong bulunacak. Havlusunu alıp gelen herkes burada rahatça tatilini yapabilecek. Turizm sezonunda uygulanan yasaklarının bitmesi ile çalışmalarımız yeniden başlayacak ve önümüzdeki sezona hazır olarak girecektir.” 



Anahtar Kelimeler: MUÇEV: AYSULTAN HALKIN PLAJI OLACAK