MUHTAR KAPLAN: “EN ÇOK HİZMETİ ÇELİK DÖNEMİNDE ALDIM”

MUHTAR KAPLAN: “EN ÇOK HİZMETİ ÇELİK DÖNEMİNDE ALDIM”

3 dönemdir Ilıca Mahalle Muhtarlığını yapan Hasan Ali Kaplan, muhtarlık döneminde yaptığı hizmetleri anlatırken, en çok hizmeti 2014-2019 tarihleri arasında, Dr. Adil Çelik’in belediye başkanlığı döneminde aldığını söyledi.

GAZİPAŞA şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta, 600 metre yükseklikte bulunan Ilıca Mahallesine 3 dönemdir muhtar olarak hizmet eden Hasan Ali Kaplan, görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

300 haneli ve 629 nüfuslu Ilıca Mahallesinde halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde 3. Kez muhtar seçilen Kaplan, görev süresi boyunca en çok hizmeti 2014-2019 tarihleri arasında, dönemin belediye başkanı Dr. Adil Çelik zamanında aldığını söyledi.

Mahallesine kazandırdığı hizmetleri anlatan Kaplan, “Görev sürem boyunca mahalleme en çok hizmeti eski Belediye Başkanı Doktor Adil Çelik döneminde aldım. Bu dönemde mahallemize yaklaşık 50 kilometreye yakın asfalt döktürdük. 100 bin metre içme suyu şebeke hattı döşedik, mahallemizi içme suyuna kavuşturduk. Eski Ilıca Okulunu mahalle konağına dönüştürdük. Buraya muhtarlık ofisi, misafirhane, lojman ve bin kişilik düğün-mevlit gibi toplantılarda halkın ihtiyacını karşılayacak kapalı bir alan yaptırdık. Ilıca Mahallesinin Kaş Yaylasında, 600'e yakın hanenin elektrik ve su sorununu çözdük. Ilıca merkezde elektrik sorununu çözdük” dedi.

Mahallesine yeni hizmetler kazandırmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Muhtar Kaplan, “Bu yıl Balımlar, Kamberli ve Akdağ mevkilerinin elektrik sorununu çözmeyi planlıyoruz. Mahallede 3 mezarlığa tuvalet ve çevre düzenlemesi yaptırdık. Bozuk derelere 3 bine yakın büz koydurduk. Yolu olmayan bölgelere 20 kilometreye yakın yeni yol yaptırdık. Camilere Çevre düzenlemesi yaptırdık. Kaş Yaylası yolunu genişlettik. Mahallemizdeki şifalı Ilıca Kaplıcalarına proje yaptırdık. Buradaki projenin bir kaç ay içinde başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaplan mahallesine verdikleri destek ve yaptıkları hizmetten dolayı önceki dönem belediye başkanları Dr. Adil Çelik ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

“MUHTARIMIZDAN MEMNUNUZ”

Muhtar Kaplan'ın hizmetlerinden memnun olan mahalle sakinleri, Kaplan’a teşekkür ederek destekçisi olduklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ali Koç, “Mahalleler arasında bizim mahallemiz kadar hizmet alan bir mahalle olmadı. Eski Belediye Başkanı seçimi kazanmış olsaydı şimdi Ilıca’ya kadar yollar sıcak asfalt olurdu. Şimdi sathi asfalt bile görmüyoruz” dedi.

Mahalleli Hamza Doğan, Kaplan’ın çok çalışkan ve başarılı olduğunu dile getirirken, Murat Yıldırım, “Ilıca Gazipaşa'ya çok uzak ama en yakın mahalleden çok hizmet aldı. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen eski Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik'e ve mahalle muhtarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.