"MUZCULARIN BELİNİ GİRDİ MALİYETLERİ BÜKTÜ"

Başkan Çelik, muz üreticilerini zor durumda olmasının en büyük sebebini girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasına bağladı.

 

Gazipaşa'da  Muz fiyatlarının çok ucuz olması ve çok yüksek gelen elektrik paraları muz üreticilerini çileden çıkarttı.  Çiftçilerin haklı bir serzenişte olduğunu belirten  Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, konuyla ilgili sorunları gerekli mercilere taşıdıklarını belirtti.  
Çelik, " Muz üretimi yapan çiftçilerimizin şuan haklı bir serzenişi var. Maalesef çiftçilerimiz muzu oldukça düşük bütçelerle satışını yapıyor. Daha doğrusu yapmaya çalışıyor. Çünkü alıcısı da yok denecek kazar azaldı. Tabi girdi maliyetleri işin içine eklenince muz üreticilerinin  artık canına tak etti. 

Çünkü üretici gelen elektrik parasını sattığı muzdan karşılayamaz hale geldi girdi maliyetleri bellerini büktü. Dolayısıyla şuan  için muz üreticilerinin  haklı bir isyanı var.  Ziraat Odası olarak  bu isyana ve serzenişlere tabiki  de kayıtsız kalmayarak  muz üreticilerinin yaşadıkları  sorunları en  üst mercilere taşıdık. Çiftçilerimizin içi rahat olsun ki  odamız görevlerini aksatmadan, sorunları göz ardı etmeden çalışmalarını yürütmekte. Biz her zaman için çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Muz üreticilerinin sorunu da bizim sorunumuz olup biran önce muz hakkettiklerini  almaları da en büyük temennimizdir" dedi.