OKULUN BAHÇESİNİ TROPİKAL BAHÇEYE ÇEVİRDİLER

OKULUN BAHÇESİNİ TROPİKAL BAHÇEYE ÇEVİRDİLER

Gazipaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinin bir bölümünü muz ve avokado bahçesine dönüştüren okul yönetimi, elde edilecek gelir ile okul ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinin bir bölümü, muz ve avokado bahçesine dönüştürüldü.  Okul bahçesinde kullanılmayan 1.5 dönümlük atıl vaziyetteki araziyi değerlendirmek için kolları sıvayan Müdür Bülent Şen öncülüğündeki okul yönetimi, söz konusu araziyi muz ve avokado bahçesine dönüştürme kararı verdi. İdareciler ve öğretmenler, el birliği ile araziye 80 adet muz ve 43 adet avokado dikti. Söz konusu arazinin taş ve moloz yığınlarıyla dolu olduğunu belirten Şen, “Burayı muz ve avokado bahçesi yapmayı düşündüm. Düşüncemi öğretmen arkadaşlarımla paylaşarak kolları sıvadık. Arazideki taşları ayıklayarak işe başladık. Araziyi defalarca sürdük, gübre ile besledik, drenaj çalışması yaptık. Sonrasında 80 adet muz ve 43 adet avokadoyu toprakla buluşturduk” dedi. 
“MASRAFI ÖĞRETMENLER KARŞILADI”
Bahçe yapımında ortaya çıkan maliyeti öğretmenlerin karşıladığını vurgulayan Şen,”Ben öğretmenlerimle bu projeyi yapmak istedim. Velilere herhangi bir külfet ödetmedim. Her türlü masrafını öğretmenlerimizle birlikte kendimiz karşılamaktayız. Öğretmenlerimizden fidan alımı, bahçe bakımı için destek istedik. Onlar da bu isteğimizi geri çevirmedi. Usulüne uygun bir şekilde bahçemizin günlük, haftalık ve aylık bakımlarını yapıyoruz” diye konuştu.
“OKULUMUZUN ACİL İHTİYACLARI KARŞILANACAK”
MTAL Müdürü Şen,” Buradaki amaç öğretmenlerimizle bağlarımızı güçlendirerek atıl halde olan bir bahçeyi değerlendirmekti. Öğrenci ve veliye külfet getirmeden bu işin olabilirliğini göstermek istedik. Sonucunda elde edilen ticari gelir ile okulumuzun acil ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu konuda bize destek olan Milli Eğitim Müdürümüze, tün öğretmenlerime, hizmetli ve güvenlik çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.