ÖZEL ÖĞRENCİLERLE ÖZEL ETKİNLİK

ÖZEL ÖĞRENCİLERLE ÖZEL ETKİNLİK

Gazipaşa'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Down Sendromu Farkındalık Günü ağaç dikimiyle kutlandı.

Ormanların korunması ve önemlerinin fark edilmesi için güney yarım kürede sonbaharın, kuzey yarım kürede ise ilkbaharın habercisi 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı ile Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nevin Aydemir,Down sendromlu özel çocuklar, aileleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Programda geleceğe nefes olabilmek adına fidan dikimi  yapıldı ve okul korosu tarafından günün anlamına uygun şarkılar seslendirdi.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Altun,  Hz. Muhammed’in “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz dâhi elinizdeki fidanı dikiniz.” hadisini hatırlatarak fidan dikmenin ve ormanların önemine dikkat çekti. Ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen okul yöneticilerine, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, Down Sendromlu çocuklarımız ve öğrencilerle birlikte fidan dikti.
 



Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİLERLE ETKİNLİK