PANDEMİ CEZALARI İADE EDİLECEK! İADE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PANDEMİ CEZALARI İADE EDİLECEK! İADE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pandemi döneminde maske takmama durumunda almış oldukları pandemi cezaları iadesi konusunda en doğru ve en iyi şekilde nereye ne şekilde başvuru yapılacağı hakkında bilgi verilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanmakta olan tebliğde 2020 – 2022 tarihleri arasında maske takmayan kişilerin için yaptırım uygulanmıştır.

Bu nedenle de çoğu kişi maske takmadığı için ceza almıştır. Yeni yapılan açıklama ile beraber kişilerin ödedikleri cezaların geri iade edilmesi söz konusudur.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına kişilere verilen cezaların geri iadesi yapılacağı için pandemi cezaları iade başvuru formu doldurulur.

Uygulanmakta olan idari cezaların kişilere geri verilmesini ve tahsil edilmesini sağlamak için de en uygun şekilde insanlara ödedikleri miktarlar verilmektedir.

Pandemi Cezası İade Başvurusu Ne Zaman?

Kişilerin 9 Kasım 2022’den önce maske yüzünden almış oldukları cezaların iadesi için başvuru formu oluşturulmuştur. Yapılan ödemelerin kanıtlanması ve de geri iadenin alınması adına 31 Aralık 2024’e kadar ödemenin yapılmakta olduğu ödeme bilgisiyle ödeme idari birime başvuru yapılması gerekmektedir. Kişilerin vergi dairesine ya da vergi dairesi adına banka, posta, telgraf teşkilatı ve gelir idaresi başkanlığının internet sitesi üzerinden de başvuru yapılır.

Peki Maske cezası iade başvurusu ne zaman? Kişilerin başvuru oluşturması ve de hunu iletmesi için en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvurusunu oluşturmuş ve de iletmiş olması gerekmektedir. Gereken başvurunun yapılması halinde usule uygun şekilde ödemeler yapılmaktadır.

Pandemi Cezası İade Başvuru Formunda Neler Var?

Kişilerin ödemeyi geri alması adına ilk olarak bu formdaki ilgili alanları doldurması gerekir. TC kimlik numarası, ad soyad, Banka adı ve şube adı, idari yaptırım karar tutanağı bilgileri, ödemeye ilişkin olan tüm bilgiler formda eksiksiz doldurulur.

Para cezasının geri alınmasını sağlamak adına kişilerin formu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmasıyla ödeme yapılır. Maske cezası iadesi nasıl olur? Konusunda formun doldurulup ilgili olan adrese iletilmesi ile ödemeler yapılmış olur. Kişiler bu form ile iade alması söz konusudur.