PAZARCI CAMİSİNE KAVUŞUYOR

PAZARCI CAMİSİNE KAVUŞUYOR

Pazarcı Mahallesi’nde yıllardır beklenen caminin yapımı kısa süre sonra başlayacak.  Hayırseverlerin desteğiyle yapılacak olan camiye 5 milyon TL bağış yapan Fatma ve Abdullah Kızılateş çiftinin ismi verilecek.

Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı Mahallesi’ne, cami yapımı için önemli bir adım atıldı. Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel tamamlanan 18 uygulaması ile cami alanı olarak tescillendi.  500 kişilik cami inşaatı için bugün dualarla hafriyat çalışması başlatıldı. Cami yapımı için 5 milyon TL bağışta bulunan Fatma-Abdullah Kızılateş çiftinin ismi camiye verilecek.

Gazipaşa Müftülüğü tarafından cami yapılacak alanda bugün sabah saatlerinde bir program düzenlendi. Programa, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve hayırsever Fatma ve Abdullah Kızılateş ve Pazarcı Muhtarı Mehmet Tuncel ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, dua yapılmasıyla devam etti. Daha sonra Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve hayırsever Fatma ve Abdullah Kızılateş ve vatandaşlar cami yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

MÜFTÜ BAŞAR’DAN TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Fahri Başar, “Gazipaşa’da göreve başladığım günden bu yana caminin resmi işlemlerini tamamlamaya çalışıyorduk. Ve son aşamaya getirip, belediyemize teslim ettik, ruhsat işlemleri bitmek üzere. Bugün de sizlerle beraber caminin ilk başlangıcını açalım istedik. Kaymakam Beyimizle, belediye başkanımızla, değerli dostlarımızla bu işi beraber gerçekleştireceğiz.  Caminin yapımı için en büyük katkıyı Abdullah amcamız verdi.  5 milyon gibi bir meblağ vaat etti. Sizlerin de desteğiyle nasip olursa, buraya güzel bir cami dikeceğiz. Camimizin adını da Fatma Abdullah Kızılateş cami koyacağız. Bundan sonra hızlı bir şekilde cami inşaatını da başlatacağız. Bu nedenle başta Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza be emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: PAZARCI CAMİSİNE KAVUŞUYOR