PAZARCI’DA CAMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

PAZARCI’DA CAMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Gazipaşa’nın en kalabalık nüfuslu mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı Mahallesi’ne ilk caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Pazarcı Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği caminin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.  Temel atma törenine, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Emre Cihat Aydemir, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, hayırsever Fatma ve Abdullah Kızılateş, Pazarcı Muhtarı Mehmet Tuncel kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel üzerine yapılan 500 kişilik cami için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Fahri Başar, “Gazipaşa’ya ilk geldiğim günden buyana cemaatimizin, kurumlarımızın, siyasi parti temsilcilerimizin Pazarcı Mahallesi’ne cami yapılması için hayallerinin, isteklerinin, arzularının olduğunu gördüm.  Bu bizi mesul etti. Bu hayalleri gerçeğe dönüştürme konusunda rehberlik yapmak da İlçe Müftüsü olarak bana düştü. Bu nedenle rabbime sonsuz şükürler ediyorum. Camimizi bu hale getirdik, ancak bu hale gelmesi kolay olmadı. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürürken, bize başlangıçta en büyük desteği sağlayan Fatma Kızılateş teyzemize değerli eşi Abdullah Kızılateş amcamıza ve aile fertlerine teşekkür ediyorum” dedi. Başar, caminin proje aşamasında destek veren herkese de ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Daha sonra konuşan Kaymakam Altun ise “Çok kıymetli bir temel atma törenindeyiz. Pazarcı Mahallesi’nin gerçekten böyle bir camiye ihtiyacı vardı. Çünkü Pazarcı Mahallemizin Camisi yok ve bunun eksikliğini fazlasıyla hissediyorduk. Çok hızlı biteceğine inanıyorum. Kıymetli hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından cami yapımı için 5 milyon TL bağışta bulunan Fatma-Abdullah Kızılateş çifti ve diğer hayırseverlere plaket verildi.

 

Daha sonra Fatma Abdullah Kızılateş Cami’nin temelinin atılması için hep birlikte düğmeye basıldı.



Anahtar Kelimeler: PAZARCI’ DÜĞMEYE BASILDI