PLATFORM’DAN CHP’Lİ GÜVEN’E SERT YANIT

PLATFORM’DAN CHP’Lİ GÜVEN’E SERT YANIT

CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven'in Gazipaşa Hepimizin Platformuna yönelik ithamlarına, platformdan sert bir açıklama geldi. Platform üyeleri Güven’e, “İlkesi olmayan ilkeli duruşu anlayamaz” dedi.

Gazipaşa Hepimizin Platformu, geçtiğimiz günlerde Selinus Antik Kenti eteklerinde bulunan arazilerin bir şahsa kiraya verilmek istenmesine tepki göstererek bölgede bir eylem gerçekleştirmişti. Yapılan basın açıklaması ve eylemin ardından konuya ilişkin açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, platform üyelerine “Biz parti olarak mücadeleye devam edeceğiz ama gelecek için bunu siyasi malzeme yapıp,  şov yapılıyorsa biz o işte yokuz” demişti.
Güven’in yaptığı açıklamaya sert bir dille yanıt veren platform üyeleri, yaptıkları yazılı açıklamada şunları dile getirdi: 
“Platformumuza yönelik mesnetsiz itham ve suçlamalarını büyük bir hayal kırıklığı ile basından öğrendik. Bu talihsiz açıklamaların kendisine yaptığımız nezakat ve sorunların çözümüne yönelik samimi iş birliğini talep ve teklif ettiğimiz ziyaretimizin ardından gerçekleşmesi hayal kırıklığımızı daha da arttırmıştır.
Gazipaşa Hepimizin Platformu, sadece Gazipaşa'nın ve Gazipaşalının çıkarlarını savunmak için samimiyetle bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir kuruluştur. 
Bu gerçeği gören her görüşten ve düşünceden Gazipaşalılar her geçen gün artan bir destekle platformumuza katkı sunmaktadırlar. 
Gazipaşa Hepimizin Platformu ilkeli duruşu gereği, Uzunkum'un (Aysultan Plajı) birilerine peşkeş çekilmesine karşı hangi noktadaysa, Selinus Kalesi ve antik kentinin imara açılması karşısında aynı noktadadır. Güney ve Muzkent köylerinin idam fermanı anlamına gelen madencilik faaliyetlerine karşı hangi noktadaysa, Koru, Kahyalar ve Selinus kıyılarının, üstelik halkın kullanımını engellemek pahasına ve Gazipaşa esnafına gelir getirmemek pahasına birilerine peşkeş çekilmesine karşı aynı noktadadır. Çünkü ilkeli duruşa sahip olmak bunu gerektirir! 
Bununla birlikte, Selinus antik kentinin imara açılmaması gerektiği noktasında aynı fikirde olduğumuz, ancak diğer konularda anlaşamadığımız kişi ve kuruluşlar rahatlıkla etkinliğimize katılabilsinler diye basın açıklamamızda ihtilaf halinde olduğumuz konulara değinmedik.
Bir yandan Manavgat'taki Ulualan ölü alan olmasın diye siyaset daha doğrusu şov yapan, diğer yandan Gazipaşa'yı ölü alan haline getirecek planları destekleyen Ömer Güven'in, zaten halkın yararına samimi bir mücadelenin içinde olmayacağını biliyorduk. Ancak tarafsız, önyargısız ve partiler üstü olduğumuz için diğer parti başkanlarını olduğu gibi kendisini de ziyaret ederek kendimize yakışanı yaptık. Son basın açıklaması ile Ömer Güven de kendisine yakışanı yaptı. 
Siyasi muhalefet toplumun rahatsızlıklarını dile getirmek ve toplumsal muhalefete öncülük etmekle yükümlüdür. Siyasi muhalefet bu görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği ya da getiremediği zamanlarda toplumsal muhalefet inisiyatifi ele alır ve kendi haklarını korumak için harekete geçer. Dolayısıyla bizler Gazipaşa Hepimizin Platformu üyeleri olarak, Ömer Güven'in iddia ettiği gibi siyasete girmek istediğimiz için değil; kendisi ve yanındakiler görevini yapmadığı için bu mücadeleye girdik.

Gazipaşa Hepimizin Platformu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazipaşa'nın ve Gazipaşalı'nın çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edecektir.”



Anahtar Kelimeler: PLATFORM’ GÜVEN’ YANIT