"RANTA DESTEK EĞİTİME KÖSTEK"

Fakülte için istenen arazi tahsisini ileri bir tarihe erteleyen Başkan Yılmaz ve meclis üyelerine sert sözlerle yüklenen MHP İlçe Başkanı Terzi, “Eğitim faaliyetlerinde rant olmadığı için mi aceleci davranmıyorsunuz?” diye sordu.

Gazipaşa Belediyesi’nin eylül ayı meclisinde gündeme gelen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi için talep ettiği yer tahsisi konusunun, ekim ayı meclisine ertelenmesine Milliyetçi Hareket Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi sert tepki gösterdi.

Eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve ileri bir seviyeye taşınması adına yapılan arazi tahsisi başvurusuna, Belediye Başkanı, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin duyarsız kalmasını şaşkınlık içerisinde izlediğini belirten Başkan Terzi, arazi tahsisine destek vermeyenlerin eğitimden nasibini almamış, eğitime muhtaç kişiler olduğunu vurguladı.

Terzi basın açıklamasının devamında şunları belirtti:

“EĞİTİMDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ KİŞİLER”

“Herhangi bir konuda konuşmaya başladığımız zaman ilk ağzımızdan çıkan kelam ‘eğitim’ kavramıyken; ilçemizde eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve daha ileri bir seviyeye taşınması adına gerek Belediye Başkanımızın gerekse CHP ve İYİ Parti belediye meclis üyelerinin çekimser kalmalarını ve böyle bir konuyu çözümsüz halde bekletmelerini şaşkınlık içerisinde izliyorum. Gazipaşa’da eğitim faaliyetlerinin üniversite düzeyinde ulaşabileceği son noktanın araştırılması ve yetkililer tarafından gerekli desteğin verilmesini beklerken, eğitimden nasibini almamış; daha doğrusu eğitilmeye muhtaç birkaç kişinin aklına uyarak ‘üniversiteye destek vermemek de nereden çıktı?’ diye kendi kendime sorguluyorum. İlçemizde üniversite öğrencilerini fazlaca görmek ve donanımlı insanların sokaklarımızda gezmesi kimleri, neden rahatsız edebilir ki diye düşünüyorum. Biz, MHP Gazipaşa ilçe teşkilatı olarak, ilçemize yapılacak olan her türlü eğitim faaliyetinin destekçisi ve her zaman olduğu gibi bundan sonra da bizzat içerisinde olmaya devam edeceğiz. Dolaysıyla, belediye meclisinde bulunan arkadaşlarımızla birlikte üniversiteye gerekli arazi tahsisinin yapılmasını ve üniversitemizin imkânlarının iyileştirilmesi adına sürecin destekçisi olduğumuzu buradan bütün kamuoyu ile paylaşıyorum.

“RANT YOK DİYE Mİ ACELECİ DAVRANMIYORSUNUZ”

Çok uzak değil; daha kısa bir süre önce 18 planlamasının bir an evvel belediye encümeninden geçmesi  için göstermiş olduğunuz çaba ve özverinin aynısını üniversiteye arazi tahsisi noktasında da belediye meclisinde de göstermenizi beklerdim. Yoksa eğitim faaliyetlerinde herhangi bir rant olmadığı için sizleri bu konuda aceleci davranmaya yönelten bir yaklaşım olmadı mı? 18 Planlamasında sadece bir kişiye 75 dönüm araziyi birleştirmek için seferber olan Belediye Başkanı ve CHP ve İYİ Parti encümen üyeleri ve bunun gerekli ve doğru olduğunu savunan Belediye Meclis üyeleri, eğitim faaliyetinde kamu adına kullanılacak olan 10 dönümlük araziyi üniversiteye çok mu görüyor? Bütün bunlar olurken birileri de çıkıp basına beyanat veriyor: “…Sakın eğitime karşı olduğumuz anlaşılmasın! Belediyenin ihtiyaçları olduğu için bu duruma karşı çıkıyoruz!...” Bu ifadeler, tam anlamıyla Gazipaşa halkının aklıyla dalga geçmektir! Bahsi geçen arazi, belediye araçlarının park edildiği ve başka bir amaçla kullanılmayan arazidir. Belediye araçlarını park edebileceğimiz başka bir alan bulunamaz mı? Gazipaşa belediyesinin araç filosu parklara, arazilere sığmaz oldu da biz mi gözden kaçırıyoruz. Asıl anlatılmak istenen zannımca, bu arazi çok değerli, yakında burayı satabiliriz; o yüzden üniversiteyi buradan başka bir yere taşıyalım, düşüncesi. Lütfen kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin, kimse kendi aklını da diğerlerinin üstünde görmesin; rica ediyorum!

“BAŞKAN YILMAZ REKTÖR’DEN NE İSTEDİ?”

Elimizde var olan değerlerin farkında olmak ve bu değerleri geliştirip daha donanımlı hale dönüştürmek, yerel yönetimlerin asli görev ve sorumlulukları arasındadır. Sizleri Gazipaşa halkının size verdiği görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmeye davet ediyorum. Bu konuda Gazipaşa Belediye Başkanı ve meclis üyelerine düşen görev, var olan imkânları kısıtlamak ya da çözümsüz öneriler sunmak değil; bu imkânları daha somut adımlarla geliştirmektir. Örneğin Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Ali Bey, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile yapmış olduğu görüşmede, ilçemizde eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi adına ne gibi bir talepte bulundu? Mevcutta var olan Meslek Yüksek Okulu ve Fakültenin başka bir yere taşınmasından ziyade, ilçemize yeni bir fakültenin daha kazandırılmasına yönelik bir talepleri oldu mu? Tam olarak Üniversitenin arazi tahsisi konusunda belediyemizden bir talebinin olduğu bu günlerde, verilecek olan arazi karşılığında ilçemize bir fakülte daha kazandırmamız noktasında pazarlık masasına oturmamız gerekirken; Belediye Başkanı ve yönetim kurulu pazarlık için neden hep başka konu ve masaları tercih ediyor?

“ARAZİ VERİLSİN, YENİ FAKÜLTE AÇILSIN”

Bütün bu açıklamaları yaparken aynı zamanda sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği noktasındaki düşüncelerimizi de kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz. MHP ilçe teşkilatı olarak, üniversiteye yer tahsisi konusunda gerekli kolaylığın sağlanmasını; ancak karşılığında ilçemize yeni bir fakültenin de kazandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Çünkü her öğrenci ve bu öğrencilere eğitim veren akademisyenler, ilçemize kazandırdığımız değerlerdir. Maddi-manevi ilçemize her anlamda katkı sunabilecek olan böyle bir konu karşısında Belediye Meclisi’nin kararsız kalmasını da esefle kınıyorum.

“BU İŞİN DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yukarıda ifade ettiğimiz hususları tekrar gözden geçirmenizi ve yeniden bir değerlendirme yapmanızı tavsiye ediyorum. İlçemizde Eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesine karşı çıkan Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak, her dönemde hatırlanmak istemiyorsanız konuyu bir an evvel çözüme kavuşturmanızı öneriyorum. Bugün alınacak olan yanlış bir kararın altında imzası olan kim varsa, iki gün sonra yapılacak olan seçimler öncesinde eğitim alanında nasıl bir argümanla sahaya çıkacak merak ediyorum. Buyurun sizin seçimden bu yana geçirmiş olduğunuz süreci beraber kamuoyu önünde değerlendirelim:

Turizm alanında ne gibi bir yatırım veya planlama yaptınız?

  • Yok!

Tarımsal faaliyetlerde ilçemize ne katkı sundunuz?

  • Yok!

Sağlık alanında ne gibi öneriler geliştirdiniz?

  • Maske dağıttık!

Eğitim alanındaki hizmetleriniz nelerdir?

  • İlçemizde var olan üniversitenin gelişmesi adına gerekli desteği vermedik!

“EN AZ TARIM KADAR ÖNEMLİ”

Buradan bütün Gazipaşa kamuoyuna sesleniyorum! Yukarıda ifade ettiğimiz hususların takibini biz yapacağız, lütfen sizler de yapınız. Üniversitemizin ilçemizde hızla gelişmesi ve yeni bölümlerin açılması için gerekli mücadelenin verilmesi, gençlerimizin, çocuklarımızın eğitim faaliyetlerine yönelimini arttıracak ve teşvik edici rol üstlenecektir. Bu konu, ilçemizin en önemli gelir kaynağı olan tarım kadar önemli, bilinçsiz ve kendisini geliştirememiş kimselerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar kıymetlidir. Konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstererek eğitim tarafında tavır sergileyen bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyor, diğer arkadaşlardan da aynı hassasiyet ve duyarlılığı bekliyorum. Bütün hemşerilerimi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”



Anahtar Kelimeler: "RANTA DESTEK EĞİTİME KÖSTEK"