SANDIKTAN YAVUZ DEMİR ÇIKTI

SANDIKTAN YAVUZ DEMİR ÇIKTI

Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe başkanlığına bugün yapılan delege seçimi ile Yavuz Demir Başkan seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü, Olağanüstü Kongresi bugün saat 11.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Divan Başkanı İsmet Tok olurken, Mehmet Ali Kaya Sami Özenç, ve Zeliha Deniz de divan kurulunda görev aldı. Kongreye CHP İl Başkanı Nuri Cengiz,  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Antalya eski İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Kemer İlçe Başkanımız Sayın Hüsnü Ünal, Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç,  STK temsilcileri ve partililer katıldı. Konuşma sıraları kura ile belirlenen CHP Gazipaşa İlçe Başkan adaylarına 15 ‘er dakikalık konuşma süresi verildi. Seçime mavi liste ile katılan aday Ali Gök konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Kendisinin Kırsal da tanındığını söyleyen aday Gök ; ‘‘Ben emekli bir öğretmenim. Yıllardır partimizin içinde çalışmaktayım. Partim bana birçok görev verdi. Yöneticilik yaptım, halen mahalle ve il delegesi olarak çalışmaktayım. Şimdi ise ilçe başkanı adayı olarak karşınızdayım. Eğer delege arkadaşlarım beni bu göreve layık görürse, parti tüzüğüne, parti disiplinine bağlı kalarak, zaten ilçemizde iktidar olan partimizi tekrar iktidar yapmak için, Türkiye’de partimizi iktidara taşımak için gece gündüz durmadan çalışacağım’’ diyerek listesinde görev alacak olan isimleri sahneye davet etti.

Kurudan ikinci konuşmacı olarak çıkan aday Yavuz Demir, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.Tekrar kuruluşun partisi olacaklarını belirten Demir; ‘‘Bu kongre Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yolundaki ilk kıvılcımı olacaktır. Gazipaşa’dan yaktığımız bu kıvılcım tüm yurdu saracak, iktidar ateşini yakacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, tekrar kurtuluşun partisi olacaktır. Bu tarihi sorumluluğu almak üzere ben ve arkadaşlarım hazırız. Bizim sloganımız Birlik beraberlik içerisinde partimizin tüm paydaşları ve tüm gönül verenleri ile yerelden başladığımız iktidar yolculuğumuzu, genelde iktidar ile taçlandırmaktır. Genelde iktidar olacağımıza inancımız sonsuzdur.’’ diyerek listesinde görev alacak olan isimleri sahneye davet etti.

Adaylardan son olarak konuşmasını yapmak için Emrah Seven kürsüye eşiyle birlikte yan yana çıktı. Destekçilerinin tezahüratları ile konuşması sık sık kesilen Aday Seven; ‘‘Bugün aramızda, 6 oklu bayraklarımızla gelincik tarlası gibi süslenmiş salonda 20 yıllık Ak Parti karanlığını bitirecek yurtsever insanlar var. Bugün aramızda tek adam rejimine ‘dur’ diyen, faşizme karşı omuz omuza direnen devrimci insanlar var. Bugün aramızda saray rejimine karşı ‘Direne direne kazanacağız’ diyen cesur yürekler var. Bugün aramızda özünü Kuvayı Milliye’den alan ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyen antiemperyalist vatanı seven kahramanlar var. Bugün aramızda Ahmet Taner Kışlalı, Kara Fatma, Nene Hatun, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Nazım Hikmet, Fahriye Üçok, kendi sandalyesine tekme atmış Deniz Gezmiş, gezi olaylarında yitirdiğimiz çocuklar var. Bugün aramızda her türlü saltanata, her türlü diktatörlüğe, her türlü baskı rejimine karşı ilelebet Cumhuriyet diyen Atatürkçüler var. ’’ diyerek salondan büyük alkış aldı. Yapılan parti çalışmalarında kendisini derinden etkileyen konuların olduğunu belirten Seven; ‘‘Kampanya sürecinde yaptığımız parti çalışmalarında beni derinden etkileyen, kulağıma hoş gelmeyen bazı sözler duydum. Benim için denilmiş ki, ‘İlçe başkanlığı neyine, gitsin restoranını işletsin, ne demeye aday oluyor?’ Bende burada siz değerli büyük ailemin önünde neden aday olduğumu açıklamak istiyorum. Ben de bir babayım. Biri 11 yaşında, biri de 6 yaşında iki tane kız evladım var.  Bir gün başları açık diye Gazipaşa meydanında taşlanıp ya da kılıçla kesilmesin diye aday oldum. Bu nedenle siyaset göğsünün altında şişkin cüzdan taşıyanların işi değil, o göğüs kafesinin içinde yürek taşıyanların işidir. Bu yüzden adayız, bu yüzden Türkiye’nin kaderine el koymaya hazırız. Çünkü bizim arkamızda kocaman bir tarih ve Mustafa Kemal Atatürk var” diyerek listesinde görev alacak olan isimleri sahneye davet etti.

Konuşmaların ardından oy kullanım alanları kurularak seçim sandığı koyuldu. Delegelerin oy kullanma işlemleri saat 17.00 a kadar sürdü. Oy kullanımı tamamlanan seçimde sandık açılarak toplam kullanılmış oy sayısı belirlendi. Yapılan sayım da 163 delegenin oy kullandığı belirterek zarfların açılması işlemine geçildi. Zarflardan çıkan 5 oyun geçersiz 158 oyun geçerli olduğunu açıklandı. Görevliler tarafından Salondaki partililer ve adayların önünde yapılan sayım da Yavuz Demir’e 63 oy Emrah Seven’e 62 oy ve Ali Gök’e 33 oy çıktığını, ve bu sonuçlara göre Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yavuz Demir olduğu açıklandı. Sonuçtan sonra adaylar birlik beraberlik için el ele poz verdiler. Başkan seçilen Yavuz Demir’i partililer tebrik ederek başarılar dilediler.



Anahtar Kelimeler: SANDIKTAN YAVUZ DEMİR ÇIKTI