ŞENLİK HAZIRLIKLARI BAŞLADI

ŞENLİK HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Gazipaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “3. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği” hazırlıkları başladı.

Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan 3. Günnercik Yayla Şenliği, 3 gün sürecek. Muhteşem doğa yapısıyla yılın dört mevsimi vatandaşların ilgi odağı olan Günnercik Yaylası, bu yıl üçüncü kez şenliklere ev sahipliği yapacak. Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan şenlik, 6-7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Günnercik Yayla Şenliği’nde, vatandaşlar yaylada kamp kurma imkanına sahip olacak. 6 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayacak olan şenlikte, ilk gün yerel sanatçılar sahne alacak.

7 Ağustos Cumartesi Günü Yörük Göçüyle başlayan ikinci gün, Yöresel ve geleneksel oyunlarla devam edecek. İkinci günün akşamında ise Naz Günay ve Tolga Çandar sahne alacak. Konser sonraları şenlik ateşi yakılarak ateş etrafında mini konserler yapılacak. Son gün Günnercik yaylasında dağa yansıyan Atatürk Silüetini hep birlikte izleme etkinliği yapılacak. Pazar Günü serbest etkinliklerden sonra yayla şenliği sona erecek. Geçtiğimiz yıl pandemi kısıtlamaları nedeniyle yapılamayan şenliğe, bu yıl katılımın fazla olması bekleniyor. Gazipaşa Belediyesi ekipleri 3. Toroslar Yayla Şenliği’nin en son belirlenen pandemi tedbirlerine uygun yapılacağının ve halk sağlığı için tüm önlemlerin alınacağının bilgisini verdi.

‘‘EĞLENCE DOLU ŞENLİĞİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ’’

3. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği hakkında bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Günnercik Yayla Şenliğimizin hazırlıklarına başladık. Geçen yıl pandemi kısıtlamaları sebebiyle şenliğimizi yapamamıştık. Bu yıl pandemi için belirlenen kurallar çerçevesinde şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Yayla kültürünün Gazipaşa'mız için çok önemli olduğunu biliyor ve bu kültürü herkese tanıtmak istiyoruz. Yörük göçümüz, konserler, eğlenceli yarışmalar, çadır kampı ve kamp ateşi etkinliklerimizle, hep birlikte güzel bir şenlik gerçekleştireceğiz. Antalya’nın en büyük alanına sahip yaylasında, üç gün sürecek eğlence dolu şenliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu şenlik programı;

3. TOROSLAR GÜNNERCİK YAYLA ŞENLİĞİ PROGRAMI

1. Gün Programı

Açılış: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

17.00 Halk Oyunları Gösterisi

18.00 Açılış Konuşmaları

19.30 Grup Keyf-i ve Grup Soft Çağlar Müzik konserleri

23.00 Şenlik ateşinin yakılması

23.15 Şenlik ateşi başında mini konser

2. Gün Programı

10.00-11.00 Yörük Göçü

11.00 Stantların gezilmesi

12.00 Serbest oyun etkinlikleri

16.00 Yöresel yarışmalar

18.30 Grup Keyf-i ve Grup Soft Çağlar Müzik konserleri

20.00 Naz GÜNAY konseri

21.30 Tolga ÇANDAR konseri

23.00 Şenlik ateşinin yakılması

23.15 Şenlik ateşi başında mini konser

3. Gün Programı

10.00 ve 11.00 Atatürk Silüetinin dağa yansımasını izleme

11.00 -15.00 Serbest etkinlikler

15.00 Kapanış



Anahtar Kelimeler: ŞENLİK HAZIRLIKLARI BAŞLADI