SİMGE PETROL ALANI PARK OLUYOR

SİMGE PETROL ALANI PARK OLUYOR

Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yeni Mahalle’de bulunan Merkez Camii yanına park projesine başladı.

Gazipaşa Yeni Mahalle’de Merkez Cami yanında bulunan ve Gazipaşa için önemli bir tarif noktası olan eski Ali Oğuz Petrol İstasyonunun bulunduğu bölgeye Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından park projesine başlandı. Uzun yıllar boyunca Gazipaşalı iş insanı rahmetli Ali Oğuz tarafından gaz ve petrol istasyonu olarak işletilen ve istasyon taşındıktan sonra atıl görünümde olan bölge, Gazipaşa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan 18. Madde imar uygulaması ile ilçeye park alanı olarak kazandırılmıştı. İstasyondan kalan boş tankerlerin yer altından çıkartılmasının hemen ardından Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışmaya başladı.

ESKİ İSTASYON BİNASI KORUNACAK

Yaklaşık 400 m2 alanda başlanan çalışmalarda, Gazipaşa için oldukça önem arz eden ve ilçe halkı tarafından da manevi bir öneme sahip olan eski petrol istasyonunun binası korunup restore edilirken, bölgede kısa bir sürede oturma alanlarının bulunduğu güzel bir park yapılacak. Gazipaşa Merkez Cami yanında bulunan park alanı açık alanda ibadet yapmak isteyenlere de hizmet edecek.

“GAZİPAŞA’MIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN” 

Yeni Mahallede bulunan park projesi çalışmalarını öğle saatlerinde; Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Belediye Meclis Üyesi Cumhur Uğur ve Ali İhsan Yılmaz ile birlikte yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yapılacak olan park projesi ile ilgili konuştu. Başkan Yılmaz konuşmasında; “Yeni Mahallede yaptığımız 18 uygulaması ile Gazipaşa Belediyesi’ne park alanı olarak kazandırdığımız eski Ali Oğuz Petrolün bulunduğu alanda park projesine başladık. İlçemizde bir simge haline gelen ve kent kimliğinde önemli bir nokta olan petrol istasyonu binasını, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz iş insanı Sayın Ali Oğuz’un ailesinin de izniyle, aslına uygun olarak koruyup etrafına da vatandaşlarımızın faydalanabileceği park ve yeşil alan kazandıracağız. Kısa sürede tamamlayacağımız projemiz şimdiden Gazipaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: SİMGE PETROL ALANI OLUYOR