SLOGANIMIZ ''MUTLU ESNAF GÜÇLÜ GAZİPAŞA''

SLOGANIMIZ

Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi için geri sayım devam ediyor. 2014-2018 yılları arasında oda başkanlığı görevini yürüten Kuyumcu Mustafa Köse, yönetimini ve vaatlerini açıkladı.

Çoğunluk sağlandığı takdirde 5 Ocak'ta yapılması planlanan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başkan Adayı Mustafa Köse ve ekibi, seçim vaatleri ile de dikkat çekiyor. Başkan Adayı Köse, esnafın sorunlarına çözüm olacak vaatleri ile esnafın yanında olacağını bir kez daha gözler önüne seriyor. ‘Artık değişim zamanı’ diyen Mustafa Köse ve ekibi, pandemide ciddi kayıp veren esnafın yaralarını sarmak için gün sayıyor.
ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ
Başkan Adayı Köse, ekibiyle birlikte seçim gününe kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kalp kırmadan, çamur atmadan seçim çalışması yürüteceklerini belirten Başkan Adayı Köse, "Esnafın biriken ve çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için yola çıktık. 24 kişilik bir ekiple seçim gününe kadar sahada olacağız. Seçimi kazandığımız takdirde ilk işimiz, esnaflar arasındaki birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek olacak. Oda yönetimi olarak üyelerle hep birlikte çalışacağız, her esnafın önerisi bizim için önemlidir. Bir kurumda birlik yoksa o kurumda sorun çoktur, çözüm yoktur. Biz önce birlik ve beraberliği sağlayacağız, sonra da çözümü için çalışma yapacağız. Esnafımızla bir olduğumuz sürece çözemeyeceğiz hiç bir sorun olmaz, hayata geçiremediğimiz bir proje de kalmaz. Daha öncede belirttiğim gibi sandıklar açılıp sonuçlar netleşinceye kadar çalışmalarımız devam edecek, ulaşmadığımız, halini hatırını sormadığımız, varsa derdini dinlemediğimiz hiç bir esnafımız kalmayacak" dedi.
SLOGANIMIZ ''MUTLU ESNAF GÜÇLÜ GAZİPAŞA''
Başkan Odayı Köse, 'Mutlu esnaf, Güçlü Gazipaşa' hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Kıymetli Hemşerilerim; Hepinizin bildiği üzere, Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde yönetime talip olduğumuzu ilan ettik. Sizlere bu kararımızın ardında yatan nedenleri kısaca anlatmak istiyorum.  Gazipaşa esnafı, bugün itibariyle sayısı 1700’e ulaşan dev bir aile. İlçe ekonomisini ayakta tutan en büyük lokomotif güç. 25 yıldır ferdi olmaktan büyük bir onur duyduğum bu büyük ve güçlü aileye, borcumuzu ödemek, esnaf kardeşlerimize katkı sunmak adına ben ve arkadaşlarım bir kez daha bu kutlu yola çıktık. Amacımız Gazipaşa’nın en önemli sivil toplum kuruluşu olan Gazipaşa Esnaf Odasını, sadece esnaftan aidat toplayan bir kurum olmaktan çıkarıp, esnafın her zaman yanında olan, projeleriyle, çalışmalarıyla esnafa katkı sunan bir kurum yapmak. Bununla birlikte bu topraklardan ekmek yiyen, geleceğini bu topraklarda gören esnaflar olarak ilçemizin geleceğine yön veren tüm kararlarda görüş beyan eden, duruş sergileyen bir esnaf odası oluşturmayı hedeflemekteyiz. 2 bin yıllık ahilik geleneğine sahip kültürümüzden aldığımız güçle bu hedefimize ulaşacağımızdan zerre kadar şüphemiz yok.  Bir yandan geçmişine bağlı kalacak, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlayacak, diğer yandan da gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak için kendimizi sürekli yenileyeceğiz. Aynı gemide olduğumuzun bilinciyle tek vücut olacak, her türlü olumsuz durumda en büyük desteği birbirimizden alacağız. Esnafımızın daha mutlu olduğu, ekonomisi daha güçlü bir Gazipaşa için var gücümüzle çalışacak, hep birlikte başaracağız. Unutmayalım ki; En fakir insan bir kuruşu olmayan değil, bir hayali olmayandır. Bizlerin hayalleri, bunları gerçekleştirecek tecrübe, bilgi ve enerjimiz var. Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen yakın dostlarıma ve tüm esnaf kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla" dedi.
YÖNETİMİMİZDE HER NOKTADAN ESNAF YER ALIYOR
Başkan Adayı Köse'nin 23 kişilik yönetim ve denetim kurulu listesindeki isimler dikkat çekiyor. Başkan Adayı Köse'nin listesinde, Ali Karateke (Dekor Mobilya), Kısmet Yakalı (Gazipaşa Parfüm), Mahmut Ersoy (Ersoy Terzi), Gülperi Yıldırım (Numune Restoran), Atilla Demir (Kaporta Ustası), Ramazan Bucak (Kaynak Ustası), Murat Karataş (Berber)Yüksel Doğan  (Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncusu), Erman Çolakoğlu (Müzik Evi), Halil Tuncer (Cebeli Restoran), Aydın Taşdemir (Butik), Yunus Kunt (Asansörcü), Kemal Çomruk (Manav), Ahmet Şimşek (Pazarcı), Hacer Eyler Kaya (Butik Hacer), Resul Erdoğan (Kahvehaneci), İbrahim Taşar (Şardanoğlu Mobilya), Hasan Duman (Elektronikçi), Seçkin Mavi (Hafriyatçı), Şefik Şanlı (Çay Ocağı İşletmecisi), Hasetcan Efe (Efe Boya), Gülay Canseven (Gazi Mercek) ve Ali Karav (Zirai İlaç Bayi) yer alıyor.
ESNAFA BANKALARDA KREDİYİ  DÜŞÜK FAİZLE ÇEKTİRECEĞİZ
Başkan Adayı Köse, seçilmeleri halinde yapacakları hizmetlerin bir bölümünü de kamu oyuyla paylaştı. Köse, esnafın yararına olacak her türlü projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "İlçemide bulunan bankalarla görüşerek esnaflarımıza düşük faizli kredi imkanı sağlamak. Esnafımızın sevinçli ve hüzünlü günlerinde SMS ile değil, bizzat yanlarında olacağız. Her üyemizin sorunlarıyla bire bir ilgilenip, sorunlarına çözüm üreteceğiz. Esnafımızın karşısına çıkabilecek her türlü olumsuz durumda, anlaşma sağlayacağımız hukuk bürosu üzerinden ücretsiz danışmanlık ve dilekçe hizmeti vereceğiz. Üyelerimize akaryakıt, özel okullar, sürücü kursları ve özel hastaneler ile yapacağımız anlaşma ile indirim sağlayacağız. Temeli 12. Yüzyılda atılmış, esnafımızın yaşam kültürü olmuş ahilik kavramını anlatarak esnaflar arasındaki sosyal barışı sağlayacağız.Türkiye genelinde yapılan fuarlara esnafımızın katılımını sağlayacağız. Başlatmış olduğumuz indirim günlerini fuar havasında devam ettireceğiz. Meslek lisesi ile görüşüp ilçemizde eksikliği görülen çırak sorununun çözümü noktasında girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinliklerde (Festival, fuar ve yayla şenliği) esnafımızın ücretlerini oda yönetimi olarak ödeyeceğiz. Çeşitli nedenlerden dolayı ekonomik sıkıntı içinde olan esnaflarımıza maddi ve manevi destekte bulunacağız. İş-Kur ofisinin ilçemize gelmesi için girişimlerde bulunacağız.  Halk Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek yabancı dil kursları açacağız. Esnafımızın en büyük sorunu olan otopark sorununu, ilgili mercilerle görüşerek çözüme kavuşturacağız. Görevde olduğumuz süre içerisinde Gazipaşa’mızı ve esnafımızı gerek ilçemizde, gerek ilçe dışından en iyi şekilde temsil etmek ve sorunlarını ilgili mercilere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Gazipaşa’mızın tanıtımıyla ilgili olarak kitapçık, tanıtım filmi, web sayfası gibi materyaller hazırlayarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağız" diye konuştu.