SON TARİH 17 MART

SON TARİH 17 MART

14 Mayıs seçimlerinde afetzede vatandaşların seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için 17 Mart Cuma günü saat 23.59'a kadar adres değişikliği başvurusunda bulunması gerekiyor.


Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yaklaşan seçimler öncesinde hem Cumhur İttifakı'nda hem de Millet İttifakı'nda görüşmeler son sürat devam ederken, depremzede vatandaşların nasıl oy kullanacakları merak konusu oldu. 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; asrın afetinin ardından evlerinden taşınmak zorunda kalan depremzede vatandaşların, oy kullanabilmeleri için taşındıkları diğer il veya ilçelerin yanı sıra aynı il veya ilçe içinde de olsa yurt, otel, pansiyon, konteyner, çadır, huzurevi gibi geçici yerlerde de olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi uyarısında bulundu. Gazipaşa'da bulunan afetzedelerin de yarın saat 23.59'a kadar adres değişikliği başvurusunda bulunması gerekiyor
Yeni adres beyanlarının 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatikler üzerinden yapılabileceği vurgulandı. 18 Mart 2023'ten itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılabilecek. 
 



Anahtar Kelimeler: TARİH