SYDV EVSİZ BIRAKMIYOR

SYDV EVSİZ BIRAKMIYOR

Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) girişimi sonucu ihtiyaç sahibi bir aile daha sıcak yuvasına kavuştu.

Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, evi oturulmayacak durumda olan bir aile için bakanlıktan yardım istedi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın isteğini geri çevirmeyen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öznurtepe Mahallesi’nde yaşayan aileye 40 bin TL’lik ödenek çıkarttı. Vakıf tarafından inşaat çalışmaları tamamlanan eve taşınan vatandaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça ziyaret etti.

Diğer 53 ihtiyacı olan vatandaşı da sağlıklı sıcak bir yuvaya kavuşturduklarını belirten Büyükakça, ev yapımları için şu ana kadar vakıfa bakanlık tarafından 1 milyon 298 bin 545 TL ödenek tahsis edildiğini söyledi. Vakıf Müdürü Büyükakça, “Bugün Öznurtepe Mahallemizdeydik. Evi oturulamayacak duruma gelen, daha sonrasında Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca oluşturulan kaynak talebinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygun görülmesi sonucu 40 bin TL ödenek tahsis edilen ve inşaat çalışmaları tamamlanarak yeni evine taşınan vatandaşımızı ziyaret ettik. Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı barınma projelerimiz kapsamında bugüne kadar evleri insan sağlığı açısından risk teşkil eden ve oturulamayacak duruma gelen 53 vatandaşımızın yeni ev yapımı suretiyle sağlıklı bir yuvaya kavuşmaları sağladık. Ev yapımları için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından vakfımıza toplam 1 milyon 298 bin 545 TL ödenek tahsis edilmiştir” dedi.



Anahtar Kelimeler: EVSİZ BIRAKMIYOR